Madplan 05.08.18.

Fyldt laks med små kartofler, grønt og hollandaise.

Jeg elsker, elsker, elsker laks! Vi får laks næsten hver uge, men jeg smider det selvfølgelig ikke på madplanen hver uge, lets face it, i ville ikke følge med hvis jeg smed det samme på madplanen hver eneste uge, hvilket jeg godt forstår, for så var der jo ikke ret meget inspiration at hente her fra. Grunden til at vi ofte får laks, er at pigerne ELSKER det! Altså Agnes spiste seriøst halvdelen af fisken da den blev serveret igår – det er for vildt! Jeg får stort set aldrig noget laks, når det er på menuen, for hey – Agnes spiser halvdelen og Jesper brokker sig hvis han ikke bliver mæt. hahaha! Og jeg er for nærig til at købe mere laks, for det er jo mega dyrt og ja, selvom jeg køber mere, så spiser Agnes og Jesper bare mere.

Fyldt laks med kartofler, grønt og hollandaise. #hashtagmor.

Hvis i gerne vil følge mine madplaner, så kommer de hver uge her på bloggen, min seneste finder i her.

Laks er en super lækker fisk, det er en af de fede fisk, men det gør intet hvis man spørger mig. Jeg servere den ofte bare med lidt kartofler, grøntsager og masser af sovs. Jeg spiser hollandaise fra knorr her, for jeg har endnu ikke forsøgt at lave min egen variant.

Fyldt laks med kartofler, grønt og hollandaise. #hashtagmor.

Vil du hellere have en pastaret? Så prøv min hollandaisepasta med laks. Mums! Opskriften linker jeg til her.

Jeg kan godt lide at få nogle skønne grøntsager til denne ret – jeg springer faktisk ofte laks og kartofler over og spiser grøntsager med hollandaise. Det smager jo mega godt sammen. Det er man bare nødt til at prøve.

Fyldt laks med kartofler, grønt og hollandaise. #hashtagmor.

Jeg bruger oftest laks fra køl, men man kan også sagtens bruge frossen laks, hvilket gør retten lidt billigere. Jeg har derudover også ofte haft held med at købe laks på dato, fordi det er billigt – men det er selvfølgelig et sats, for fisk på dato kan godt være risky i forhold til holdbarhed. Dog har jeg aldrig været uheldig med det, lugt til fisken, det siger det hele.

Fyldt laks med kartofler, grønt og hollandaise. #hashtagmor.

Fyldt laks med kartofler, grønt og hollandaise. #hashtagmor.

Opskriften er til 2 vokne og 2 børn.
Forberedelsestid: 25 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
Laks til 4 personer (vi havde et helt stykke på ca 600 gram)
1 forårsløg.
Salt & Peber.
Citron.
2 spsk. hvidløgssmørreost.

600 gram kartofler.

1/2 broccoli.
1/2 blomkål.
Olie.

Lidt smør.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
4-5 dl mælk.

Fremgangsmåde:
1. Fjern skindet og skær laksen midtover.
2. Fyld laksen med hvidløgsost og hakket forårsløg (bare lidt over halvdelen, det andet skal på toppen)
3. Put laksene i et ovnfast fad.
4. Drys salt, peber og forårsløg på laksen. Læg nogle tynde skiver citron på toppen.
5. Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.
6. Skær grøntsagerne i stykker, læg dem i et ildfast fad, drys olie, salt og peber på toppen.
7. Sæt laksen og grøntsagerne i ovnen ca. 15 minutter på 180 grader varmluft.
8. Når der er 5 minutter til maden er klar, laves sovsen: Smelt smør i en gryde, tilsæt knorrs hollandaisesauce pulver, rør rundt, tilsæt mælk lidt af gangen til du synes sovsen har den rette konsistens.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 05.08.18.