Hjemmelavet crispy nuggets med cremet pasta.

Madplan 05.08.18.

En uges varme er hermed ved at være ovre, en uge med temperaturer op mod 30 grader afrundes i dag med tiltrængt regn! Mine piger har hele ugen sovet på eget værelse; en idé Agnes har fået, efter at have set en køjeseng i en butik, så nu sover de der; og jeg mangler mine børn i sengen, hahah!

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Bacon bombe med salat.
Denne her baconbombe er en sindsygt lækker weekendmenu. Der er altid rester i vores familie, dem kan man med fordel bruge som madpakke i ugens løb, fryse ned eller spise en anden dag.

Salaten består af følgende der blot (evt.) skal hakkes og blandes.
1/4 salathoved.
1/4 agurk.
2 dl ærter (frost)
2 dl majs (frost)
evt. dressing.

Mandag: One pot creamy pasta ala Michelle.
Min nyeste one pot pasta er allerede blevet en succes blandt mine læsere – flere af jer har allerede smagt retten og er glade for den, det er så skønt med tilbagemeldinger på de ting jeg laver, tak for det! Nå men pastaretten er selvfølgelig på denne uges madplan.

One pot cremy pasta ala Michelle, #hashtagmor.

Tirsdag: Pikant kylling og kartoffelsalat med pesto.
denne kartoffelsalat er super lækker med masser af pesto og bønner i, kyllingen er saftig og lækker og derudover serveres retten med gnavegrønt, i love it! Lav kartofler til både i dag og i morgen, så er maden hurtigt overstået på dag to.

Pikant kylling med bacon, pesto kartoffelsalat og gnavegrønt, #hashtagmor.

Onsdag: Kartoffelsalat med hvidløgsost og frikadeller.
Kartoffelsalat er jo virkelig en lækker sommermad, så to dage i streg er ok for mig, når blot de er så forskellige som disse, denne er med hvidløgsdressing, mums! Hvis du har lavet en dobbelt portion af kartoflerne tirsdag, så er det super nemt at lave denne ret i dag.

Kartoffelsalat med hvidløgsdressing og frikadeller. #Hashtagmor

Torsdag: Cheeseburger rolls med big mac dressing.
Mine cheeseburger rolls er virkeligt nemme og så smager de fantastisk. Jeg har i indkøbslisten skrevet ingredienser på til en dobbelt portion af rolls’ene – dog kun en enkelt portion af big mac dippen, der er nemlig rigeligt.

Cheeseburger rolls med big mac dip, #hashtagmor.

Fredag: Crispy kylling nuggets med cremet pasta.
Denne ret er klart en børnefavorit, men de voksne spiser den også med velbehag herhjemme.

Hjemmelavet crispy nuggets med cremet pasta. #hashtagmor.

Lørdag: Pandekager med laks og hjemmerørt dilddressing.
Min mand har hjulpet med madplanen denne uge, og hans ønske var pandekager med laks og min hjemmerørte dilddressing, så det er altså på menuen denne uge.

Pandekager med laks og hjemmerørt dilddressing, #hashtagmor.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
2 dl Rasp.
250 gram pasta.
1 boullion eller fond portion.
1/2 liter tomatsovs.
1/2 liter mornaysovs.
200-250 gram mel.
16 styks små tortilliapandekager.
2,5 dl mayo.
0,5 dl sød sennep.
2 drueagurker.
100 gram pesto.
1 dl havregryn.
500 gram spaghetti.
2 dåser hakket eller flået tomater.

Evt. Dressing.

Krydderier:
Oregano.
Paprika.
Dild.
Løgpulver.
Salt.
Peber.

Mejeri/køl:
1 bakke smør.
5 æg.
1/2 liter madlavningsfløde.
1 mozerella ostekugle.
500 gram frisk pasta.
5 dl mælk.
1 pakke røget eller gravet laks.
2 dl cremefresie.
Cheddarost i skiver.
100 gram buko pikantost.
200 gram buko hvidløgsost.
4 pakker bacon.
1 pose chedderost.
1 pose mozerellaost.

Kød:
6 gode kylling bryster.
1400 gram hakket oksekød.
500 gram hakket svinekød.

Frost:
Ærter.
Majs.
Edamamebønner.

Grøntsager:
600 gram gulerod.
1 rød peberfrugt.
2 Agurk.
1,5 Salat hovede.
4,5 rødløg.
1800 gram små kartofler.
5 fed hvidløg.
Persille.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet crispy nuggets med cremet pasta.