Madplan 22.07.18.

Indbagt græsk farsbrød med lækre ovnbagte kartofler og tzatziki.  

Vi nyder virkelig ferien, går ture i naturen, slapper af og laver fælles aftensmad. Agnes er blevet vildt glad for at hjælpe med at skære grøntsager, hvilket hun også er super god til! Det er skønt med så store og selvstændige børn.

Vi lavede det lækreste græske farsbrød til aftensmad, denne gang valgte jeg at indbage det i butterdej, for hey, hvem elsker ikke butterdej? Okay .. det gør alle selvfølgelig ikke, så man kan også droppe butterdejen og nøjes med et lækkert almindeligt græsk farsbrød.

Vil du hellere have græsk farsbrød med oksekød, så finder du opskriften på mine mini farsbrød her.

Som tilbehør fik vi ovnbagte kartofler med masser af krydderier og hvidløg, desuden den obligatioriske tzatziki, mums! Tzatzikien er selvfølgelig bedst med græsk yougurt, men hvis du ikke har lyst til have et kilo stående og du ikke kan finde de små bøtter i dit supermarked, så har jeg forsøgt mig med en fed creme frachie, det smager også super lækkert, selvom den græske yoghurt selvfølgelig er at foretrække.

Du kan også finde opskriften på fyldt græsk farsbrød her.

Farsbrød er en af de ting vi oftest laver hos os, det er nemt og lækkert, og så kan det varieres på så mange lækre måder. Jeg bruger både hakket svinekød, hakket oksekød, hakket kyllingkød og hakket svine/kalvekød. Alle delene er super lækkert til forskellige typer af farsbrød, kun fantasien sætter grænser.

Jeg lavede disse små mexicansk inspireret farsbrød i sidste uge, opskriften linker jeg til her.

4 personer.
Forberedelsestid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
Kød:
500 gram hakket svinekød.
150-200 gram fetaost.
1/2 rød snackpeber.
1 rødløg.
2 fed hvidløg.
Salt.
Oregano.

1 rulle butterdej.
1 æg.
Persille.
Sesam.

Kartofler:
Salt.
Peber.
Timian.
Oregano.
3 fed hvidløg.
Olie.
750 gram små kartofler.

Tzatziki:
250 gram græsk yougurt.
1/2 agurk.
2 fed hvidløg.
Salt.
Olie.

Fremgangsmåde:
1. Skær peberfrugt, løg og hvidløg til kødet i små stykker. Skær fetaosten i små stykker, hvis du ikke har købt den i tern.
2. Bland peberfrugt, løg, hvidløg, fetaost og kød godt sammen og stil det på køl mens du fortsætter med punkt 3.
3. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
4. Put godt kartoflerne i et fad med salt, peber, timian, oregano. Hak hvidløget og fordel det sammen med olie krydderierne på kartoflerne.
5. Rul butterdejen ud, læg farsen på midten, tryk farsen godt sammen til en pølse, fold butterdejen indover så den ligger dobbelt på toppen. Læg pakken i et fad. Rids toppen med en gaffel, pensel med æg og drys evt. Sesam og fint hakket persille på toppen.
6. Sæt fadene i ovnen 180 grader varmluft ca 30-40 minutter.
7. Lav taziki, bland græsk yougurt, revet agurk (dræn den lidt for væske, lad dog en del væske blive i agurken) og presset hvidløg. Smag til med salt og lidt olie.

Server farsbrødet med kartoflerne og rigeligt tzatziki. Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 22.07.18.