Mexicansk inspireret mini farsbrød.

Risotto med crispy bacon.

Aftensmaden mandag stod på risotto, en lækker risret fyldt med smag. Jeg havde puttet masser af løg i min risotto, hvilket gjorde den super smagfuld og fyldig i smagen.

Jeg benyttede mig af almindelige løg, forårsløg og hvidløg, men rødløg eller skalotteløg havde bestemt også været lækkert!

Når man laver risotto er ris kvaliteten super vigtig, det er den der ofte bærer retten hele vejen. Jeg valgte denne gang nogle risottoris fra rema1000 og selvom de er lidt dyrer kan det anbefales at kaste pengene efter risottoris kontra, som nogle gør, at forsøge sig med andre ristyper.

Vil du helllere have pasta? Find min cheeseburger pastasalat her.

Min risotto bliver toppet med frisk persille, forårsløg og masser af sprød stegt bacon, derudover puttede jeg cheddarost på, for at fuldende den gode smag.

Jeg har også en anden lækker risret her på bloggen, find opskriften her.

Der er mange der bruger hvidvin i deres risotto, og det gør man også normalt. Men jeg drikker ikke alkohol og derfor giver det for mig ingen mening at købe en hel flaske vin til en enkelt omgang risotto, men man kan sagtens gøre det, hvis man har lyst, så skal man blot tilføje en dl hvidvin til retten inden man putter boillionen i.

Risottoen er færdig på 20-30 minutter fra start til slut, men det er en ret hvor man skal røre i gryden undervejs, og derfor ikke bare en ret man kan lade stå og passe sig selv.

Har du brug for nemt mad, der passer sig selv, så prøv min one pot cheesy taco pasta, opskrfiten er at finde her.

Ved at tilføje cheddarost giver det risottoen noget fedme, og det er super lækkert til en ret som denne.

Man kan desuden tilføje flere grøntsager, eksempelvis svampe eller porre, men det sprang jeg over denne gang.

Som tilbehør til risottoen kan man med fordel bage et lækkert brød, jeg har allerede flere muligheder på bloggen, et fuldkorns foccasia brød eller disse lækre franskbrød med hvidløgsost i, det passer perfekt til retten.

4 personer, Forberedelsestid: 20 minutter. Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
Olie.
500 gram risottoris.
2 grøntsagsfond fra knorr.
5 forårsløg.
2 almindelige løg.
6 fed hvidløg.
Vand.

Topping:
100 gram cheddarost.
150 gram bacon.
1 forårsløg.
En smule frisk persille.

Fremgangsmåde:
1. Find 2 gryder, i den ene hælder du omkring 1 liter vand og din fond terninger i, varm stille og roligt op til kogepunktet.
2. Skær alle dine løg til risottoen, i små stykker (gem det sidste forårsløg).
3. Varm lidt olie i din anden gryde. Tilsæt dine ris og rør godt rundt, de skal blive “gennemsigtigt” i siderne.
4. Tilsæt alle dine løg og rør fortsat.
5. Tilsæt ca 0,5 – 1 dl boullionvand af gangen til risene. Lad gryden koge tør før du tilføjer endnu en portion boullion. Fortsæt til risene er tilberedt perfekt og sørg for ikke at putte for meget boullion i af gangen, du risikere at udkoge dine ris, hvis du har puttet for meget vand i.
6. Mens ovenstående process er igang steger du din bacon på en pande og skærer dit forårsløg og persillen til toppingen.
7. Når risottoen er færdig tilberedt flyttes den over i en skål og pyntes med cheddarost, bacon og topping.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk inspireret mini farsbrød.