Madplan 15.07.18.

Mexicansk inspireret mini farsbrød.

Jeg elsker farsbrød, græsk farsbrød, kylling farsbrød, forloren hare, you name it, det smager skønt og er super let at lave.

Jeg har tidligere lavet græske mini farsbrød, find den opskrift her.

Mine børn var vilde med det … butterdejen altså … De spiser ikke så ofte kødet, men hey, de smager altid på det jeg servere, så fred vær med det. Som tilbehør havde jeg kogt ris og puttet lidt topping på toppen af risene og så serverede jeg retten med lidt sød chili sovs til, det smager fantastisk til ris jo.

Farsbrød af kylling? Prøv min kyllingrulle her.

Disse mini farsbrød er inspireret af et almindeligt mexicansk inspireret farsbrød jeg plejer at lave (den opskrift skal jeg også nok putte på bloggen indenfor den nærmeste fremtid) derudover har jeg benyttet Julia fra OneKitchenblog.com’s måde at skære dem ud på. Jeg laver ofte farsbrød – men jeg havde aldrig tænkt over at skære dem på denne måde, det gør dem super lækre og sprøde, i og med at kødsaften har mulighed for at løbe ud under bagningen, normalt pakker jeg farsbrødet helt ind, hvilket også er lækkert, men de bliver knap så sprøde.

Ingredienser:
500 gram hakket oksekød.
1 rulle butterdej.
1 cheddaroste blok (150 gram)
2 forårsløg.
1 rød peberfrugt.
1 rødløg.
1/2 glas salsa.
En håndfuld tortilliachips.
1 æg.

250 gram ris.
Persille.
Sweet chili sovs.

Fremgangsmåde:
1. Hak grøntsagerne.
2. Skær 4/5 dele af osten i små tern.
3. Bland ostetern sammen med kød, grøntsager/løg og salsa, bland det godt sammen.
4. Rul din butterdej ud.
5. Dej dit kød i 2 lige store dele og form hver del til en pølse ude i begge kanter af dejen.
6. Skær dejen over på midten og rul det stramt sammen.
7. Skær hver stang ud i 8 stykker, så du har 16 små hapsere.
8. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Pensel lidt æg på toppen af hver, riv ost udover og knus tilsidst tortilliachips udover.
10. Sæt dine mini farsbrød i ovnen, 180 graders varmluft i 20-25 minutter, til de er brune og lækre.
11. Kog dine ris imens kødet er i ovnen.
12. Drys cheddarost og persille udover dine kogte ris og server med sweet chili sovs.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner,
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 15.07.18.