Cheeseburger med hjemmerørt mayo, pomfritter og bearnaise.

Madplan 15.07.18.

Hvorfor er det at weekenderne går så hurtigt, når ugerne går så langsomt? Jeg er vild med at have tid til min familie i weekenderne, det er super dejligt. Hverdagene går så hurtigt når først man er hjemme fra arbejde, at man næsten ikke når at nyde tiden med ens børn – trods det at jeg faktisk ret ofte har tidligt fri. Igår arbejde  jeg hjemmefra, og da jeg var færdig med dagens arbejde kørte jeg ud for at hente pigerne, Jesper kom hjem kort tid efter, og vi tog en tur ind i byen hvor vi blandt andet nød udsigten udover Esbjerg havn fra den nye landgangsbro ved musikhuset. Vi nød en is og tog efterfølgende hjem. I dag har vi smurt madpakker, været på legepladsen og derefter bare leget herhjemme. Jeg har hængt nogle knager op i køkkenet og en hylde op på børneværelset mens Jesper har gjort rent og pigerne legede stille og roligt. Til sidst dansede vi til lidt skøn musik og derefter tog vi en tur på Jensens Bøfhus med min mor. Super dejlig dag og aften. I morgen er det weekendens sidste dag – og derefter står det på endnu en uges arbejde, inden vi har en uges sommerferie, Wuhuuu!

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Cheeseburger med hjemmerørt mayo, pomfritter og bearnaise.
En perfekt søndagsmenu med både hjemmerørt mayonaise og hjemmelavet bearnaise – hvis du ikke har mod på at lave det selv, kan disse to dele af burgeren også blot købes i butikkerne.

Mandag: Hawaii kylling i fad.
En let og lækker karryret med masser af smag, den er inspireret af min kylling i karry. Serveres med ris.

Tirsdag: Laks med løg og asparges dertil kartofler, broccoli og hollandaise.
Nope, hollandaise er jeg stadig ikke sprunget ud i at lave selv, så det bliver knorrs den bedste, med mindre du selvfølgelig har mod på at hoppe ud i det? Uanset hvad så er denne ret både let og lækker – pigerne er vilde med laks og Agnes endte med at spise hvad der svare til knap 2 hele stykker laks alene.

Ingredienser:
4-6 stykker laks.
2 løg.
Et bundt asparges.
Olie.

500 gram kartofler.
1/2 broccoli hovede.

2 breve hollandaisesovs.
4-5 dl mælk.
Lidt smør.

Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne og broccolien klar til kogning – put dem i en gryde og kog det. (Ca 20-25 minutter ved middelvarme)
2. Skær laksen i små firkanter. Skær løget i ottendedele. Knæk bunden af dine asparges og skær dem derefter også i stykker.
3. Varm lidt olie på en pande, tilsæt laks, løg og asparges – rør løbende rundt. (Steges ca 10-15 minutter til laksen er gennemstegt)
4. Smelt smør i en gryde, tilsæt de 2 poser hollandaise – rør godt rundt hele tiden og tilsæt mælk lidt af gangen til konsistensen er fin. Jeg elsker når den er lidt tyk i det.

Kog desuden nogle ekstra kartofler til onsdagsmenuen.

Onsdag: Brasseret medister på grøntsagsbund.
Denne medister smager super lækkert og med tilbehør af grøntsager og brasede kartofler, er den også både sund og let at lave.

Torsdag: Fried rice med stegte rejer.
En let torsdagsmenu med 2 slags rejer (eller en slags, du kan bare vælge jeres favoritter). Ris, æg og grøntsager, whats not to like?

Fredag: Tortillapizza med skinke.
Jeg er vild med pizza, men usundhedsquoten blev opbrugt i søndags – så det bliver den sunde variant af pizza i denne omgang. Tortilliapizza med skinke og ost, og en masse grøntsager på toppen. Super let og lækkert.

Udover pizzaen har jeg beregnet følgende ingredienser til en salat:
1/4 gul peber.
1/4 iceberg.
1 dl majs (frost)
1 dl ærter (frost)
1/3 agurk.

Lørdag: spaghetti og kødboller ala lady og vagabonden.
En super lækker og nem ret som drysses med en lækker parmesanost. Hjemmelavet tomatsovs fuldender retten.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
2 breve hollandaisesovs.
4 tortillia pandekager.
Thousend island dressing.
1 dåse kokosmælk (de store)
1 hønseboullion. (valgfri)
Jævning.
1 dåse ananas.
550 gram ris.
1 grøntfond (brugte knorr)
Smagsneutralt olie.
Burgerdressing.
2 spsk bearnaiseessens.
1 pakke burgerboller.
300 gram fuldkornsspagetti.
1 dåse hakket tomat.

Krydderier:
Peber.
Salt.
Paprika.
Karry.
Estragong (tørret eller frisk).
Oregano.
Basilikum.

Kød:
4-6 stykker laks.
1 bøtte rejer.
200 gram skinkestrimler.
3 stykker kyllingbryst.
1 medister (500 gram)
1 pakke bacon.
1000 gram hakket oksekød.

Grøntsager:
6 løg (alm eller rødløg).
Et bundt asparges.
1000 gram kartofler.
1 broccoli hovede.
1/2 gul peberfrugt.
1/2 iceberg salat.
1 agurk
1/2 porre.
1 snack peber.
8-10 gulerødder.
Citronsaft.
Frisk spinat.
5 fed hvidløg.

Mejeri/køl:
4-5 dl mælk.
250 gram smør.
2 æg.
100 gram mozerellaost.
1 bøfmozerella.
1 creamfine. (250 ml)
4 æggeblommer.
100 gram cheddarost (revet).
6 skiver cheddarost.
Pamasanost.

Frost:
2.5 dl ærter. (Frost)
2.5 dl majs. (Frost)
Pomfritter.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheeseburger med hjemmerørt mayo, pomfritter og bearnaise.