Fried rice med stegte rejer.

Hawaii kylling i fad.

Jeg elsker virkelig kylling, det er maget kød som kan smages til ligesom man har lyst til. Specielt i karryretter er det lækkert, og jeg finder ofte på nye måder at lave min kylling på. Denne version er både let og mega lækker, og hey det er sgu to succeskriterier for mig!

Jeg laver også ofte ristaffel med kylling i karry – den opskrift finder du her.

Kyllingen jeg bruger er almindelige kyllingbryster som jeg har skåret op på langs, på den måde er kyllingen stadig samme størrelse, men den er kun halvt så tyk. Min erfaring er at det gør stegetiden kortere og det gør kødet mere mørt i midten.

Hvis du hellere vil have en ret uden karry, kan du prøve denne kylling i fad.

Jeg bruger en del karry i denne ret, fordi jeg synes smagen af karry er skøn sammen med ananas og kylling. Derudover laver jeg sovsen på kokosmælk – det giver bare et eller andet til smagen, men man kan også sagtens bruge mælk hvis man er mere til det.

Jeg servere ris til min ret – det kan både være fuldkorn, almindelige ris eller alternativt nogle små ovnbagte kartofler.

2 voksne, 2 børn – Tilberedningstid: 40 minutter. Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
3 stykker kyllingbryst.
Olie.
1 løg.
2 spsk karry.

1 dåse kokosmælk (de store)
1 hønseboullion. (valgfri)
Salt.
Jævning.

1 dåse ananas.
1 bøfmozerella.

300 gram ris.
1/2 broccoli hoved.

Fremgangsmåde:
1. Skær kyllingerne over på langs, på den tynde side – så du har 6 stykker kylling  med en god brede.
2. Skær løget ud i små tern og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
3. Put lidt olie på en pande, rist karryen af og tilsæt dine løg. Bred blandingen ud over hele panden og læg dine kyllingestykker på ved middel varme.
4. Vend dine kyllinge stykker når de er halvt gennemstegte.
5. Skær din broccoli i mindre buketter og læg dem i den ene side af et fad.
6. Skær din bøfmozerella i 6 skiver.
7. Når kyllingen er gennemstegt er du klar til at “samle retten”. Læg et stykke kylling i den anden side af fadet med broccoli (se evt. mine billeder), put en ananasskive på, afslut med et stykke ost. Fortsæt til du har brugt alle kyllingestykkerne og alt osten.
8. På panden tilsætter du nu kokosmælken (lad vær med at gøre den ren, karry og løget skal med i sovsen). Smag til med lidt af ananassaften, salt og evt en boullion.
9. Jævn din sovs så den bliver tykkere og smag den til igen efter et opkog.
10. Hæld sovsen i fadet med kylling og broccolien.
11. Sæt dit fad i ovnen (ca 20 minutter) og kog dine ris.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fried rice med stegte rejer.