Madplan 08.07.18.

Fried rice med stegte rejer.

Fried rice er en mega nem ret hvis man enten har lidt leftovers af ris eller bare godt kan lide asiatisk inspireret mad. Det er en let og lækker ret som jeg ofte fik på vores rejse i thailand.

Vær obs på at ris kan frigive nogle skadelige stoffer hvis man ikke får dem kølet hurtigt nok af og dagen efter ikke får dem varmet godt nok, så vær obs på det. Jeg koger oftest bare nogle ris mens de andre elementer forberedes – og jeg har skrevet opskriften udfra den model, men risrester kan altså også bruges.

Forårsruller er lækre som tilbehør – du kan finde min opskrift her.

Man kan spise det med både kylling, rejer, svinekød eller ja, hvad end man har lyst til. Jeg kan bedst lide rejer eller kylling i denne ret – og denne gang blev det altså rejer.

Pigerne elsker friske rejer, jeg selv foretrækker de godt krydret og stegte rejer – men det er selvfølgelig hel valgfrit hvordan man vil have sine rejer til retten.

Vil du gerne væk fra det asiatiske hjørne? Prøv one pot cheesy taco pasta – opskriften finder du her.

Når det kommer til tilsmagning så er den traditionelle variant med fishsovs – men mange danskere bryder sig ikke om det, så derfor har jeg i opskriften åbnet muligheden for at krydre med boullion eller fond i stedet – det er selvfølgelig også helt valgfrit, jeg sætter dog selv pris på fishsovs versionen, det ER bare lækkert!

I forhold til grøntsager er både ærter, majs, gulerødder, forårsløg, minimajs virkelig gode til retten – jeg lavede den dog kun med majs og ærter, da det var de ting der opholdte sig i vores fryser.

4 personer – forberedelsestid: 30 minutter, heraf arbejdstid: 30 minutter.

Ingredienser:
1.5 dl ærter. (Frost)
1.5 dl majs. (Frost)
250 gram ris.
250 gram rejer.
Salt, peber, paprika, karry.
Fedtstof.
2 æg.

Evt. Boullion, fishsovs og limesaft.

Fremgangsmåde:
1. Put majs og ærter i koldt vand så de tøer let op.
2. Kog risene efter anvisning på pakken.
3. Mens risene koger smeltes en smule smør eller olie på en stor pande. Tilsæt karry og paprika og lad der “brænde af” (ikke brænde på, selvfølgelig. Bare rist det let).
4. Tilsæt halvdelen af rejerne. Rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
5. Put rejerne i en skål og tør panden ren.
6. Put fedtstof på en pande, gerne kokosolie. Steg 2 æg på panden, rør rundt så det bliver “røræg”. Tilsæt de færdigkogte ris, majs og ærter til panden og rør sammen. Smag til med boullion, fishsovs og lime, hvis du har lyst.

Server dine fried rice med 2 slags rejer evt. med en salat.

Velbekomme.

 

De varmeste hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

 

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 08.07.18.