Amerikanske pandekager med appelsin sirup og smør.

Madplan 08.07.18.

Den seneste uge har stået på arbejde, og en skøn overnatning i legoland – mandag tog pigerne og jeg en spontan fridag, det havde de brug for, og så er det jo helt fantastisk med et arbejde hvor det er muligt.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Ovnbagte frikadeller med søde kartofler.
Aftensmaden her passer nærmest sig selv – det er jo mega lækkert! Jeg er vild med mad som man bare skal forberede og derefter smide i ovnen – så det er helt bestemt en succesfuld ret fyldt med smag.

Mandag: Tunfrikadeller med pasta, parmasan og tomatsovs.
En super lækker og nem aftensmadsret med skønne råvarer og fisk.

Tirsdag: luksus kartoffelmos med kødsovs.
Jeg lavede en god portion kartoffelmos og kødsovs til aftensmad tirsdag. Det blev taget virkelig godt imod! Dog havde Jesper taget svinekød op, men i får altså opskriften med oksekød som smager bedst. Mit billede af maden i tirsdags var dog ikke helt så godt som det billede jeg har i den gamle opskrift, så det må i nøjes med.

TIP: Smid ekstra grøntsager i kødsovsen, broccoli, majs, tomat, forårsløg eller andre lækkerier for en sundere variant. Du kan også bytte halvdelen af kartoflerne ud med blomkål i mosen.

Onsdag: Pastabake med kylling og bacon.
Denne pastabake er med mornaysovs – og med mornaysovs går man aldrig rigtig galt i byen vel? Den er ihvertfald mega lækker!

Torsdag: Pastasalat med kylling, bacon og hvidløgsost.
Denne pastasalat er både nem og lækker, jeg er fan! Den smager super godt og er fyldt med lækre ingredienser. Bonus: Jesper fik madpakker med i 2 dage med af resterne fra denne ret.

Fredag: Pandekager med syltetøj og is.
Jeps – dagens aftensmad er bestemt til den usunde side – men Jesper og pigerne er begyndt at læse rasmus klump til godnat historie, så da Jesper, Agnes og Ellie med bedende stemme spurgte “kan vi ikke få pandekager med is og syltetøj til aftensmad” trykkede jeg på pytknappen og sagde “jo for faen!” hahaha – og hey, det er jo fredag.

Jeg laver min dej lidt på slum men med følgende ingredienser:
2 æg.
2 spsk sukker.
1 liter mælk.
Mel til konsistensen er korrekt.
Olie eller smør til stegning.

1. Pisk æg og sukker sammen, tilsæt skiftevis mel og mælk og sørg for at piske alle klumper ud.
2. Brug alt mælken og juster din melmængde så den passer til konsistensen.
3. Bag dine pandekager ved middel varme til de er gennembagte og gyldne – vend derefter pandekagen og lad den anden side få farve. Hvis du er mega sej, vender du selvfølgelig i luften!

Server med syltetøj, sukker, chokoladesovs og vaniljeis – eller hvad der end måtte behage familien, jeg har smidt ovenstående ting i indkøbslisten.

Lørdag: Cheeseburgerkebab cheeseburger.
Cheeseburgeren over alle cheeseburgere – virkelig let og lækkert. Jeg er fan! Server en salat bestående af følgende som tilbehør, så føles det ikke helt så syndigt:

1/4 icebergsalat.
1/3 agurk.
2 tomater.
1 dl ærter.
evt. dressing.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
500-600 gram mel.
Olie.
650 gram pasta.
3 dåser tun.
Burger dressing.
1 karton mornaysovs (en halv liter).
1 grøntsagsboulion
140 gram tomatpure (en dåse)
Syltetøj.
Sukker.
4 Brioche burgerboller.
Chokoladesovs
Dressing.
Ketchup.
1 dåse hakket tomat.

Krydderier:
Timian.
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.

Kød:
500 gram hakket svinekød.
150 gram bacon i tern.
1000 gram hakket oksekød.
400 gram forstegt kylling.
1 pakke bacon i skiver.

Frugt og grønt:
2 forårsløg.
1 rød peberfrugt/snackpeber.
200 gram majs.
2 søde kartofler.
3 dl ærter.
2 forårsløg.
1,5 agurk.
3 rødløg.
4 tomater.
1 iceberg salat.
200 gram grøntsager.
1250 gram kartofler.
3 fed hvidløg.
En lille håndfuld persille.
1 porre.

Mejeri/køl:
250 gram frisk pasta.
1 pakke buko hvidløgsost (de runde pakker)
5 æg.
En bakke smør.
Parmasanost.
8 skiver cheddarost.
Aioli.
50 gram cheddarost (valgfrit)
1 dl fløde/mælk.
1 liter mælk.

Frost:
Vaniljeis.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

2 kommentarer

 • Mette

  Hejsa 🙂 hvor er det en skøn madplan og det er den første jeg har fundet længe som er nogenlunde nem at gøre mælkefri 🙂 takket være den allerede lavet indkøbsliste! Jeg kommer helt sikkert forbi en anden gang

  Mvh Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Hej Mette.
   Det er jeg SÅ glad for at høre! Tusind tak for rosen. Kom endelig forbi en anden gang.

   Mange hilsner
   Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske pandekager med appelsin sirup og smør.