Ovnbagte frikadeller med søde kartofler.

Amerikanske pandekager med appelsin sirup og smør.

I vores familie betyder weekend ofte pandekager – det sker gerne en gang pr. weekend at der serveres pandekager til morgenmaden, for hey – det smager jo mega lækkert og børnene elsker at deltage i pandekagebagningen. Oftest står menuen bare på ganske normale amerikanske pandekager med sirup og en smørklat. Men sommetider eksperimentere jeg i køkkenet og laver varianter med forskelligt chokolade.

Mine pandekager med kinder chokolade kan du finde her.

Denne gang stod den på klassiske pandekager med et twist, nemlig toppet af hjemmelavet appelsinsirup, mums! Jeg har tidligere lavet en blond brownie med appelsinsirup i, så opskriften på appelsinsirup ligger allerede på bloggen – find den her.

Vil du hellere have noget andet morgenmad? Find en masse lækre opskrifter lige her.

16 – 20 små pandekager.

3 æg.
1 tsk bagepulver.
0,5 tsk vanilje (enten korn fra en stang eller vaniljepulver.)
300 gram mel.
3 dl mælk.
Topping: Appelsin sirup og smør.

Fremgangsmåde:

1. Knæk de 3 æg ud og pisk dem godt sammen.
2. Tilsæt mel, vanilje og bagepulver og rør sammen.
3. Tilsæt mælk lidt af gangen og sørg for at røre alle mel klumper ud.
4. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet.
5. Steg pandekagerne i smør på en mellemvarm pande og vend dem når de er ved at være gennembagt.
6. Når pandekagerne er lysebrune på begge sider og gennembagte lægges de i et tårn på en tallerken, hæld lidt topping udover og afslut med en god smørklat.

Pandekagerne serveres nybagte.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte frikadeller med søde kartofler.