Rocky road brownie.

Ovnbagte frikadeller med søde kartofler.

Engang i mellem er det virkeligt en nødvendighed med nemt og hurtigt mad – men det behøver ikke betyde at man skal ringe efter en pizza ved det lokale pizzaria. Vi fik en lækker aftensmad bestående af ovnbagte søde kartofler og frikadeller – også bagt i ovnen. Tidsforbruget er minimalt på sådan en ret, i det man bikser det hele sammen, smider det i ovnen og efterfølgende kan lave alt muligt andet mens man venter på at maden er serveret 20-30 minutter senere – nemt og bekvemt.

Til en ret som denne skal man selvfølgelig helst have noget dyppelse – egentligt ville jeg gerne have en purløgsdip, men mit purløg var begyndt at hænge så det røg i skraldespanden i stedet.

Du kan finde opskriften på purløgsdippen her.

I stedet valgte jeg den lette løsning, ketchup til Jesper og børnene og hvidløgsdressing fra Bahnke til mig, mums!

Frikadellerne er fyldt med forskellige grøntsager, forårsløg, rødløg og snack peber – det gør dem ekstra krydret og lækre. Ellie spiste knap 3 frikadeller – fordi hun synes de var så lækre. Tilgengæl synes pigerne ikke om fritterne, så de fik et stykke rugbrød som tilbehør i stedet.

Sød kartoffel er begyndt at blive mere og mere udbredt, og ikke uden grund, det smager super godt og man kan let erstatte den traditionelle kartoffel med denne, for lidt variation.

Vil du hellere have en anden let ret, som passer sig selv, kan jeg anbefale ”one pot – farsbrød og flødekartofler”, opskriften finder du her.

Min opskrift skrev jeg sådan lidt ud fra tankerne, kombineret udfra hvad vi havde i køleskabet – for Jesper stod nemlig for dagens madlavning. Sådan er det torsdag aften, når jeg kommer sent hjem. Jeg er begyndt nogle dage at skrive en opskrift til ham, præcis som hvis jeg skulle skrive den til bloggen, blot uafprøvet og uden min egen tilsmagning. Det er faktisk gået over alt forventning de gange jeg har gjort det – maden er virkelig velsmagende og lækker. Om det skyldes at jeg er fantastisk til at få opskrifter stykket sammen uden at have råvarene i hænderne, eller om Jesper blot er god til at smage til – det lader vi stå hen   i det uvisse. Men hans dom er ihvertfald at opskrifterne er nemme at gå til – og han har hver gang fuldt med slavisk med et skønt resultat.

Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
2 forårsløg.
1/2 rødløg.
1/2 rød peberfrugt.
Salt.
Peber.
1 æg.
1 spsk mel.

Søde kartofler:
2 søde kartofler.
Timian.
Salt.
Peber.
Olie.

Fremgangsmåde:
1. Hak grøntsagerne til frikadellerne.
2. Bland kød, grøntsager, salt, peber, æg og mel sammen i en skål. Sæt på køl.
3. Skræl dine søde kartofler.
4. Skær de søde kartofler i aflange firkanter (som lange pomfritter) ca 1 cm x 1 cm i omkreds.
5. Put de søde kartofler i et fad, drys med salt, peber, timian og hæld olie over – fordel det med hænderne udover kartoflerne.
6. Form frikadellerne og put dem i et fad.
7. Sæt begge fade i ovnen på 180 grader varmluft i ca 20-30 minutter.
8. Lav evt en hurtig dressing eller server med en købt dressing.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op. Jeg kan desuden følges på pinterest under navnet #hashtagmor.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rocky road brownie.