Let og luftigt pikant ostebrød.

Tunfrikadeller med pasta og tomatsovs.

Når man bor i fiskebyen Esbjerg, så er man næsten nødt til at elske fisk – og det gør jeg helt bestemt også, men jeg elsker bare kød liidt højre. Måske hænger det i virkeligheden også lidt sammen med at pris sammenholdt med kvalitet på fisk i supermarkeder er helt ude af propationer. Jeg ville elske at købe dyre, lækre fisk – men de ligger bare ikke i køledisken i de butikker jeg oftest handler i, desværre. Jeg handler normalt efter arbejde fredag, med begge børn og derfor skal det være nemt og hurtigt at handle – de er jo selvfølgelig trætte efter en lang uge med vuggestue og børnehave – så fisk fra en ordenlig fiskehandler prioteres lavere end nemheden. Men det betyder i stedet at man er nødt til at være kreativ med den fisk man rent faktisk har til rådighed – tundeller blev derfor den seneste fiskemenu hos os.

En anden lækker fiskeret er ‘fisk i fad 9med spidskål’ den opskrift finder du her.

Jeg har altid et lille lager af dåsetun i mine køkkenskabe – jeg køber den dyre variant når den er på tilbud. Mit lager blev dog lidt mindre, da jeg brugte 3 dåser til de nemmeste tunfrikadeller med tomatsovs og frisk pasta. Mums!

Vil du hellere have en traditionel pasta/kødboller? Så prøv denne variant.

Mit friske pasta bragte lykke hos pigerne, det var grønt af spinat sååå whats not to like? Til gengæld spiste de ikke en eneste frikadelle, så der var masser af rester til Jespers madpakke den efterfølgende dag.

4 personer, forberedelsestid: 20 minutter, heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredinser:

 • 1/2 rødløg.
 • 3 dåser tun.
 • 2 æg.
 • Salt.
 • Peber.

 

 • 250 gram frisk pasta eller andet pasta.

 

 • 1 portion tomatsovs eller:
 • 1 dåse hakket tomat.
 • 1/2 rødløg.
 • 1 fed hvidløg.
 • Oregano.
 • Salt.
 • Peber.
 • En klat smør.

 

 • Parmasanost.

 

Fremgangsmåde:

 1. Hak løgene til sovs og frikadeller.

(Hvis du allerede har en færdig tomatsovs springer du blot dette punkt over: )

 1. Bland løg, hakket tomat og hvidløg i en gryde. Lad det simre lidt og blendt det så med en stavblender. Smag til med oregano, salt, peber og lad det simre. Inden servering monteres sovsen med en klat smør.
 2. put din tun i en minihakket, hak det godt og tilsæt dine æg, løg, salt og peber mens du roligt blandet det sammen.
 3. Kog dine pastaer efter anvisning på pakken.
 4. varm en pande og steg dine frikadeller – det kan gøres med eller uden fedtstof, jeg brugte ikke fedtstof.
 5. vend frikadellerne løbende.

 

Pastaen serveres med frikadellerne, tomatsovs og friskrevet parmasan.

 

Velbekomme.

 

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let og luftigt pikant ostebrød.