Lakridsmilkshake.

Madplan 01.07.18.

Endnu en uge er gået – endnu en uge er på vej. Vi er på stående fod i legoland – Jesper er ved at putte pigerne på værelset mens jeg sidder og skriver denne madplan færdig.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Bøffer med smørbagte kartofler, bearnaise og grønt.

Disse kartofler er både lækre og ret syndige – så hvis du vil spare på kalorierne kan det anbefales at lave almindelige ovnbagte kartofler – men sådan en smørbagt kartoffel er nu heller ikke at kimse af. Som tilbehør er lidt forskelligt grøntsager og en købt bearnaise – jeg bruger den fra Bähnke, for det er den jeg bedst kan lide, men du vælger blot den din familie er gladest for, eller laver den selv (find opskrift her).

Udover de ingredienser der står i opskriften, har jeg i indkøbslisten tilføjet følgende:

  • 4 gode stykker kød (bøf, koteletter eller hvad i bedst kan lide)
  • 1 bøtte bearnaisesovs.
  • 2 dl ærter.
  • 1/2 rød peberfrugt.
  • 1 god håndfuld tomater.

Lav en dobbeltportion af kartoflerne, resten skal du nemlig bruge til mandagens nemme ret.

Mandag: pizzatoppet kylling og kartoffelsalat med fetadressing.

Denne kartoffelsalat smager virkelig lækkert – jeg elsker den cremede smag af fetaosten blandet sammen med de bagte kartofler. Med forberedelsen fra igår er det nemt blot at smide kyllingen i ovnen og røre kartoffelsalaten sammen. Mums!

Tirsdag: Fuldkorns tærte med feta.

En lækker tærte med fuldkornsbund og grøntsager – tærten er nem og lækker at bikse sammen, trods det at den tager lidt tid i ovnen efterfølgende. Der er ingredienser på indkøbslisten til en salat som der står i opskriften.

Onsdag: Klassisk pastasalat med frikadeller.

Denne pastasalat er super lækker og nem at lave. Frikadeller er nærmest et must til en lækker pastasalat men den kan selvfølgelig også serveres med andre lækkerier som tilbehør.

Torsdag: Fisk i fad med stegt spidskåls salat.

Denne lækre fiskeret er fyldt med god smag og lækkerier. Som tilbehør har jeg lavet 2 slags spidskål, som med stor appetit blev fortæret.

Fredag: Tortillia med pulled taco chicken.

Pulled chicken er min favoritmåde at få kylling på – det kan krydres på forskellige måder og så passer det egentligt sig selv i ovnen. Super let og lækkert. Lav pulled chicken af 600-800 gram kylling, lidt olie og et brev tacospice, så er der nemlig også rigeligt til i morgen.

Udover ingredinserne fra opskriften skal du bruge følgende, det er selvfølgelig i indkøbslisten også:

  • 1 pakke små tortilliapandekager (der er 8 i)
  • 1 glas salsa (eller den hjemmelavet version).
  • 1/2 agurk.
  • 1 rødløg.
  • 1/2 rød snackpeber.
  • Cremefresie.
  • 1 lille dåse majs.
  • Cheddarost.

Du tilbereder kødet, skærer grøntsagerne og varmer dine tortilla pandekager let. Fyld din pandekager ved bordet, rul dem sammen og nyd dem.

Lørdag: Kapslon med taco pulled chicken.

Menuen står på weekendmad, pomfritter, kylling, ost og dressing – whats not to like? Jeg serverede en hurtig salat til denne ellers lidt tunge ret – og derudover gav jeg pomfritterne en tur i ovnen først, ca 20 minutter ved 180 grader varmluft, hvorefter både kylling og ost kom på toppen og fadet røg i ovnen igen til osten var godt smeltet.

Der er ingen opskrift på bloggen, men jeg har i indkøbslisten tilføjet følgende:

  • 1 pose pomfritter.
  • Valgfri dressing.
  • (kylling kommer fra fredagens menu)
  • 100 gram cheddar.
  • 100 gram mozerella.
  • 1 lille hjertesalat.
  • 1/4 agurk.
  • 1/3 rød peber.
  • 1 lille dåse majs.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Olie.
300 gram pasta.
4 små dåser majs.
1 spsk mayonaise.
1 dl havregryn.
2 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
Valgfri dressing.
1 pakke små tortilliapandekager (der er 8 i)
1 glas salsa.
1 pose taco spice.
1 god håndfuld mandler.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.

Kød:
4 gode stykker kød (bøf, koteletter eller hvad i bedst kan lide)
en god håndfuld pepperoni.
500 gram hakket svinekød.
1200-1400 gram kyllinge bryst.
400–500 gram lys fisk.
100 gram bacon i tern.

Frost:
1 pose pomfritter.

Mejeri/køl:
1 bøtte bearnaisesovs.
1 bakke smør.
300 gram fetaost (jeg bruger helst puck)
0.5 L mælk.
7 æg.
300 gram chedderost.
150 gram mozerella.
1 stor bøtte cremefresie.
1 stor bøtte hytteost.

Frugt og grønt:
1 god håndfuld tomater.
1400 gram små kartofler.
2 fed hvidløg.
300 gram ærter.
3 rødløg.
3,5 snackpeber eller rød peber.
4 forårsløg.
1/3 broccoli.
2 hjertesalat.
1 agurk.
1 spidskål.
4 gulerødder.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lakridsmilkshake.