Medister i fad med pebersovs.  

Madplan 24.06.18.

Endnu en uge render på hæld og vi er ved at være på plads i lejligheden. Alle vores ledige timer er gået med samling af skabe, oprydning og flytning. Men vi kan nu se en ende må det, og mandag aflevere vi nøglerne til et rengjort hus, som jeg har brugt hele formiddagen og eftermiddagen på at gøre klar i dag. Det bliver skønt at få lukket det kapitel, at vi kun har et sted hvor vores fokus ligger og at vi snart ikke længere skal tænke over græs der vokser, hække der skal klippes, reperationer der skal fikses og generelt bare kan nyde pigerne og spare penge op i stedet. Jeg glæder mig selvfølgelig til at vi engang igen bliver husejer – men det skal være et hus uden for mange ting der skal fikses.

Jeg beklager at jeg den seneste tid har været en smule fraværende på bloggen, det skyldes udelukkende at tiden ikke har været til at lave en masse nye opskrifer, derfor har vi spist nogle af mine gamle opskrifter, men det er ikke så skidt at det ikke er godt for noget, jeg har nemlig fået taget en masse nye billeder af retter som jeg lavede i vintermånederne med ringe belysning. Vi har derudover haft fokus på at skulle bruge alle de ting vi havde i fryseren, da vi flytter fra en kæmpe kummefryser til en skabsfryser med 2,5 skuffer, men det skal nok gå, jeg er optimistisk! Jeg har en enkelt tom skuffe og jeg håber at det sidste fra kummefryseren kan være i den, når jeg i morgen får den tømt.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Jeg har normalt ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg har dog denne uge forsøgt at regne prisen sammen, udfra rema1000 priser – men en del af tingene kan helt sikkert findes på tilbud løbende og derfor er det billigere end de 599,- jeg er kommet frem til, jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

Min pris på 599,- består af lækker aftensmad til 2 voksne og 2 børn, rugbrød til frokost med forskelligt pålæg og grøntsager til, morgenmaden er havregryn med rosiner og mælk.

Der er skrevet pris på hele pakken, dvs jeg har medregnet 1000 gram hakket oksekød selvom man kun har behov for 750 gram, resten skal en tur i fryseren. Jeg har blandt andet også medregnet en hel pose mel, en hel pakke bouillonterninger, en hel pose peanuts og en hel flaske olie selvom det på ingen måde skal bruges.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: ristaffel med kylling i karry.

Dette er en af børnenes favoritretter – den møre kylling med skønne små stykker af grøntsager og en karrysovs, toppet med blandt andet bananer og kiwi – mums!

Jeg har skrevet, 4 bananer, 4 kiwier og peanuts på indkøbslisten.

Mandag: Medister i fad med pebersovs.

Medister var en af de ting jeg havde meget af i fryseren, så det har vi levet ret meget af. Jeg fandt nogle lækre økologiske medistere i Rema1000 på dato til 10 kr stykket og fyldte derfor fryseren ret godt op.

Lav dobbelt op på kartofler, gulerødder og medister, det skal du bruge i morgen.

Tirsdag: Biksemad med bearnaise og spejlæg.

Jeg lavede min biksemad med ovnbagte kartofler som jeg havde bagt mandag, derudover en medister skåret i mindre stykker og gulerødder fra mandag.

Alle 3 ingredienser steges på en pande i lidt smør, din bearnaise varmes og dine æg steges i lidt smør.

Jeg har til sidst drysset en smule friskbælget ærter på retten og lagt lidt frisk spinat under ægget, det kan undværes hvis du ikke har lyst til netop de ting.

Ingredienser:

 • 500 gram små kartofler (tilberedes dagen i forvejen.)
 • 3-4 gulerødder. (tilberedes dagen i forvejen)
 • 1 medister (tilberedes dagen i forvejen.)
 • 4 æg.
 • En bøtte bearnaise.
 • Smør til stegning.
 • Salt og peber.
 • evt. frisk spinat og ærter.

Onsdag: Hollandaise pasta med laks.

En let og lækker fiskeret med hollandaisesovs, pasta og grøntsager. Mums! Jeg tror et projekt jeg snart skal kaste mig ud i, er hjemmelavet hollandaise? Det må kunne lade sig gøre.

Torsdag: Butterdejspakker med kylling og bacon.

Jeg havde Jesper til at lave aftensmaden denne torsdag – han fik frit valg og fandt denne opskrift på bloggen som han valgte at kaste sig ud i. Jeg bruger her mine gamle billeder, men hans så faktisk helt anstændige ud – børnene var dog trætte, så billederne blev ikke ret gode.

Fredag: Nachos med hjemmelavet salsa og guacamole.

En syndig fredagsret – nachos er super lækkert og nemt at lave. Jeg elsker at kunne spise mad i sofaen om fredagen mens vi ser tegnefilm med pigerne – det er super hyggeligt og denne ret er perfekt til det formål.

Lørdag: Hjemmelavet lasagne med råkost.

En lasagne går man aldrig galt i byen med – jeg lavede min lasagne på denne opskrift men byttede lasagnepladerne ud med pasta da jeg havde det i skabene – derudover droppede jeg bechamelsovs og rasp på toppen og puttede i stedet et godt lag ost på. Jeg har skrevet de ingredienser jeg brugte her:

500 gram hakket oksekød.
3 store håndfulde spinat.
500 gram pasta.

Tomatsovs:
1 dåse hakket tomat.
1/2 løg.
2 fed hvidløg.
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.
25 gram smør.

Bechamelsovs:
Ca. 1/2 liter mælk.
En god skive smør.
2 spsk mel.
2 tsk muskatnød.
150 gram mozerella.

75 gram mozerella + 75 gram cheddarost.

Fremgangsmåde:
1. Bring ingredienserne til tomatsovsen i kog. Blendt det til en lind sovs efter 10-15 minutter. Smag til og tilsæt flere krydderier hvis det ønskes.
2. Mens sovsen koger brunes det hakket oksekød i en anden gryde.
3. Den færdige tomatsovs puttes ned til oksekødet tilsæt også spinaten – lad det simre. Tænd dernæst ovnen, 160 grader varmeluft.
4. Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
5. Nu er det tid til at samle din lasagne. Start med kødsovs, så pasta, så bechamelsovs, kødsovs, pasta, kødsovs, bechamelsovs, pasta – fortsæt sådan til alt kødsovsen er væk, afslut med kødsovs.
6. Drys din lasagne med masser af ost og sæt den i ovnen ca. 30 minutter – til pastaen er mør.

Jeg serverede en råkost af 3 gulerødder, 1 æble, 1 håndfuld rosiner og 1 håndfuld mandler – gulerødder og æbler skal bare rives eller hakkes. bland resten sammen efterfølgende.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer: 101,05 kr.
1 dåse hakket tomat.
6 spsk mel.
1 pose rosiner.
1 håndfuld mandler.
Olie.
1 terning hønsebullion.
1 dåse kokosmælk.
Ris til en dag.
Peanuts.
2 portioner svinefond.
750 gram fuldkorns pasta.
2 breve knorr hollandaisesovs.
1 pose nachos chips.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Karry.
Oregano.
Basilikum.
Muskatnød.
Karry.
Spidskommen.

Kød: 166,65 kr.
750 gram hakket oksekød.
500 gram kyllingbryst.
200 gram bacon i tern
200 gram kylling (forstegt).
2 medister.
4 stykker laks.

Frugt og grøntsager: 108 kr.
4 store håndfulde spinat.
2 fed hvidløg.
1 æble.
4 bananer.
4 kiwier.
1000 gram små kartofler.
5 rødløg.
12 gulerødder.
1/2 blomkålshovede
1 broccolihovede
300 gram gode tomater.
Frisk basilikum.
2 advokadoer.
evt. citron eller limesaft.
evt. friske ærter.

Mejeri/køl: 140,20
2 ruller butterdej.
325 gram mozerella.
175 gram cheddarost.
1 pakke buko pikantost
4 æg.
1 bøtte bearnaise.
1 bakke smør.
2 liter mælk.
2 spsk cremefresie.

Morgenmad/frokost: 83,29
1 kilo havregryn.
Rosiner (fra aftensmaden)
2 liter mælk.
1 pakke rugbrød.
1 pakke hvidløgsspegepølse.
1 bakke leverpostej.
1 bøtte tunsalat.
Smør (fra aftensmaden)
1 agurk.
1 pose snack peberfrugt.

I alt 599,19 kr.

Sparetips: mine dyreste køb kan gøres billigere på følgende måder;

 • Laks: køb det enten på tilbud, eller erstat det med en billigere fisk eller kylling.
 • Buko pikant: denne vare koster 17,50 kr. som normalpris – du kan dog ofte få den til 10-12 kr. på tilbud.
 • Kylling: kan købes i store pakker på frost, det giver en meget lavere kilopris.
 • Ost: Brug mindre ost eller køb store poser. Du kan også sagtens gøre det til en vane at fryse rester af ost og have det klar til at smide på lasagne m.m.
 • Hakke oksekød: Købes oftest på tilbud, men derudover har jeg gjort det til en vane at fryse selv små rester af kødsovs, på den måde kan man tage 2-3 poser op af fryseren engang i mellem og få “gratis” kød til en hel ret, gratis forstået på den måde at man selvfølgelig har betalt det engang, men man ville måske have smidt det ud.
 • Medister: Jeg købte en hel masse billigt på dato for nogle uger siden, de lå i min fryser. Faktisk var både medister, kylling og bacon datovarer – jeg har laks på tilbud og mit oksekød var kødsovsrester, samlet pris på alt mit kød var i stedet for 166,65 kr. sølle 100 kr. – hvoraf laksen kostede 40 kr.

Det kan gøres billigt, og stadig super lækkert!

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Medister i fad med pebersovs.