Klassisk cremet pastasalat med frikadeller.  

Medister i fad med pebersovs.  

Jeg er vild med at servere medister i mange afskygninger, men ovnbagt smager bare virkelig lækkert. Mine børn er derudover også glade når det kommer på bordet, det er altid en helt sikker vinder. Jeg ved godt at det måske heller ikke er det sundeste stykke kød, men engang i mellem er det alligevel helt okay.

Sammen med medisteren i ovnen hygger sig en masse kartofler, gulerødder og rødløg, en sammensætning der giver de smukkeste efterårsfarver.

En anden ret med medister er min opgraderet slange på flødebund, opskriften finder du her.

Som tilbehør til medisteren, de ovnbagte kartofler, gulerødder og rødløg har jeg lavet en pebersovs. Jeg har tilsat en fond fra knorrs til min sovs (og også til mit fad med medister, kartofler og grønt), de er super nemme at anvende, men jeg laver selvfølgelig også engang i mellem min egen fond – som jeg fryser ned i små portioner og anvender løbende, jeg var dog løbet tør og tiden var ikke til at koge en ny fond ind. Når jeg laver min egen fond er det blot en gryde med vand, lidt kødrester (oftest ben med lidt kødrester på), forskellige krydderurter (frisk timian, basilikum m.m.) engang i mellem putter jeg også grøntsager i som smagsgiver og til sidst salt. Gryden skal stå og simre indtil væsken er kogt godt ind, det tager en del tid at få den gode smag ud, og derfor kan det også anbefales med en stor portion når man er igang. Men knorrs er altså endnu engang også udemærket.

Vil du gerne have mad i fad, men slippe for medister? Min opskrift på bøffer i fad finder du her.

4 personer – forberedelsestid: 1 time – heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:

1 medister.
500 gram små kartofler.
1 løg.
3 gulerødder.
0,5 liter vand.
1 portion svinefond.

1 spsk smør.
2 spsk mel.
Mælk efter behov (200-300ml).
1 portion fond.
Salt.
Peber.

Fremgangsmåde:

1. Skyld og skær kartoflerne i mundrette bider.
2. Skræl, skyld og skær gulerødderne i ca samme størrelse.
3. Pil og skær løget i 4 kvarte, pil lagene fra hinaden næsten ind til midten.
4. Put medisteren i midten af et fad, tilsæt kartofler, gulerødder og løg rundt om.
5. Rør vand sammen med fond, jeg rystede det sammen i en flaske.
6. Hæld fonden udover fadet.
7. Sæt fadet i en forvarmet ovn 180 grader varmluft – det skal ca være i ovnen 30-40 minutter.
8. Når bagetiden er ved at nå enden smelter du smøret i en gryde, tilsæt mel og rør godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt til sovsen får en lækker konsitens. Put en portion fond i, lad sovsen simre og smag tilsidst til med salt og masser af frisk kværnet peber.

TIP: Du kan også erstatte noget af mælken og fonden med vandet fra dit fad i ovnen.

Server din ret rygende varm.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk cremet pastasalat med frikadeller.