Nachos med hjemmelavet salsa og guacamole.

Klassisk cremet pastasalat med frikadeller.  

En pastasalat er nem og lækker her i sommervarmen, det er altid et hit når det kommer på bordet hos os, specielt hvis det serveres med frikadeller.

Mine frikadeller laver jeg oftest på havregryn, jeg er vild med havregryn som den tøre del, det er super nemt at styre i forhold til mel hvor jeg før har fået serveret frikadeller lavet på mel med alt for meget mel i – det kan virkelig ødelægge en fantastisk frikadelle.

Generelt bruger jeg oftest rødløg, det kan jeg bedst lide og det er oftest det eneste vi har i husestanden, men det betyder ikke at man ikke kan erstatte det med almindelige løg, det kan man nemlig i det fleste af mine retter.

Min pastasalat er selvfølgelig en cremet variant, det er helt sikkert favoritten herhjemme. Men man kan også sagtens droppe cremefresie og mayo og få sig en lækker basis pastasalat uden for mange kalorier.

Grøntsagerne kan varieres i uendeligheder, jeg har blot valgt ærter, majs og peberfrugt denne gang.

Vil du hellere have en pikant pastasalat, har jeg linket til opskriften her.

Pastasalaten er også god i madpakken eller som et indslag til en fælles buffet i børnehaven og lign.

Man kan sagtens droppe frikadellerne og smide enten lidt skinkestrimler, kyllingstykker eller frisk stegt bacon i pastasalaten og på den måde have en fuld ret.

Har du mere lyst til kartoffelsalat, så finder du min opskrift på hvidløgskartoffelsalat her.

Ingredienser:

  • 300 gram pasta.
  • 100 gram ærter.
  • 1 lille dåse majs.
  • 1/2 rød peberfrugt.
  • 1 spsk mayonaise.
  • 2 spsk cremefresie.
  • Salt.
  • Peber.

Frikadeller:

  • 500 gram hakket svinekød.
  • 1 dl havregryn.
  • 1 æg.
  • 1 rødløg.
  • lidt mælk.
  • en ½ tsk salt.
  • en ½ tsk peber.
  • smør til stegning.

Fremgangsmåde:

1. Sæt din pasta til at koge i rigeligt vand med lidt salt efter anvisning på pakken.

2. Tø dine ærter op.

3. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.

TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.

4. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.

TIP: lav en dobbelt, tripple eller endnu større portion og læg nogle i fryseren, på den måde er det nemt at have tilbehøret klar til en lækker omgang pasta eller kartoffelsalat.

5. Skær din røde peberfrugt ud i små bider.

6. Bland cremefresie og mayo, smag til med salt og peber.

7. Afkøl din pasta. Bland sammen med grøntsagerne og rør tilsidst pastasalaten sammen med din dressing.

8. Server pastasalaten med nystegte frikadeller og nyd den nemme aftensmad.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nachos med hjemmelavet salsa og guacamole.