Opgraderet slange på flødebund.

Madplan d. 17.06.18.

En skøn uge er gået og en ny uge venter forud. Den forgangende uge har stået på flytning med alt hvad det indebærer – lampeopsætning, boring af huller, tømning af kasser og tid til at falde på plads. Ugen er gået så fint, pigerne er på plads og vi er ret vilde med det der lejlighedsliv indtil videre! Fredag kunne Jesper og jeg fejre 5 års bryllupsdag, hvilket faktisk var ret sjovt, jeg fik nemlig både en “tillykke med bryllupsdagen” sms af min mor tidligt om morgen, mens min veninde skrev det samme senere på dagen – havde det ikke været for min mor havde jeg vist også glemt den dag, Jesper glemmer altid mærkedage, han har sågar præsteret at glemme min fødselsdag, jeps – han er ret glemsom og fyldt med dårlige undskydninger. Nå men vi fik dagen fejret med en film og sofahygge da pigerne sov.

Lørdag har vi holdt Ellies fødselsdag, med ISbar, pizzaer og lagkage – hun bliver 2 år på Onsdag, det er for vildt! Min lille pige er ved at blive kæmpe stor! Wauw.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: opgraderet slange på flødebund.
Min lille familie er vilde med når menuen står på “slange”, det er en ret der ofte er på menuen og af den årsag valgte jeg at forsøge at lave en lidt sundere version. Det har jeg gjort og det smager helt fantastisk!

Mandag: pastasalat ala club sandwich.
Jeg er vild med en lækker club sandwich – mine børn, not so much.. Til gengæld elsker de pasta, så humøret er altid højt når menuen står på club sandwich inspireret pastasalat, den smager sindsygt lækkert!

Tirsdag: fuldkornstærte med laks.
Laks er altid godt, tærte er altid godt, sammen er det en lækker kombination. Som tilbehør har jeg tilføjet en salat.

Onsdag: luksus kartoffelmos med kødsovs.
Kartoffelmos er en sikker vinder, min kartoffelmos er toppet med smør, persille og hvidløg, det smager helt fantastisk!

Torsdag: gratineret tacos.
De her tacos er altså mere end bare lækre – jeg er vild med dem! Grøntsager og dip on the side, så køre der bare! Mums.

Fredag: Små sprøde baconhapsere.
En syndig butterdejsret med uendelig meget lækkerhed over sig – i love it! Mums ✌ Jeg har smidt ting i indkøbslisten så det passer med 24 styks + 3 gulerødder, 1/2 rød peberfrugt og 1/2 agurk til grøntsagsstænger.

Lørdag: Tapas med hjemmebagt hvidløgsoste brød.

Tapas er sådan en rigtig weekend hygge ret, i looove it! Man vælger jo selv hvad man gerne vil spise til sin tapas, men jeg har taget udgangspunkt i de traditionelle must haves og så må i tilføje hvad end i har lyst til.

I indkøbslisten er tilføjet følgende:
– ingredienser til pikant oste brød (opskrift her).
– En god spegepølse.
– Cheddaroste blok.
– En grøn pesto gouda.
– Aioli.
– Røget filet.
– Pesto.
– Smør.
– 3 Gulerødder (skåret i stænger)
– 1/2 agurk (skåret i stænger)
– 1/2 rød peberfrugt (skåret i stænger.

Start med at bage brød. Smid dernæst en masse pålæg på et fad og pesto + aioli i små skåle og sæt det på bordet. Skær grøntsagerne i stænger og nyd en lækker lørdags menu.

Lækkert og luftigt hvidløgsoste brød, #hashtagmor.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Aioli.
Pesto.
Olie.
Sukker.
Ca. 700 gram mel.
500 gram pasta.
Karry dressing.
1/2 liter mornaysovs.
1 dl fuldkornsmel.
1 pose tacomix.
2 dåser tomatpure.
1 pakke tacoskaller med 10 stk.
1 dåse majs.
1/2 pose gougamolemix.
1 grøntsagsboullion.
2 dåser majs.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Basilikum.

Kød:
200 gram bacon i tern.
1 pakke bacon i skiver.
1 pakke kalkunbacon.
200 gram forstegt kylling.
1 Medisterpølse.
250 gram varmtrøget eller forstegt laks.
1000 gram hakket oksekød.

Køl/mejeri:
Cheddaroste blok.
Grøn pesto gouda.
1 mozerella ostekugle.
150 gram chedderost.
225 gram revet mozerella.
2 pakker buko pikantost.
75 gram gouda.
Røget filet.
En god spegepølse.
1,5 bakke smør.
3.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
2 ruller butterdej.
300 ml fløde.
4 æg.
2.5 dl creamfresie.

Grøntsager:
3 agurker.
2 rød peberfrugt.
1 snackpeber.
1 gul peberfrugt.
5 fed hvidløg.
3 rødløg.
2 dl edamamebønner.
1 salathoved.
1200 gram gulerødder.
4 forårsløg.
1 stor broccoli.
2 gode håndfulde spinat.
2 advokadoer.
1750 gram kartofler.
Et bundt persille.
1 porre.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opgraderet slange på flødebund.