Små sprøde baconhapsere.

Opgraderet slange på flødebund.

Engang i mellem er vi så vilde med en ret hos os, at vi får den ofte – det betyder dog også at der er rig mulighed for at ændre lidt i den løbende. Generelt er der jo ingen grund til at ændre i noget der smager fantastisk, meeeen det er altid godt at tilføje grøntsager til en ret ikke? Det har jeg gjort med min slange på flødebund.

Medister er generelt ikke noget det har stået øverst på vores liste når der skulle handles, men pigerne er simpelthen vilde med det, efter jeg er begyndt at lave “slange på flødebund” i stedet for den almindelige medister med sovs og kartofler. Den variant er også lækker, men børnene spiser bare mest når der er tilføjet flødekartofler i liningen.

Vil i hellere have min “slange på flødebund” så finder i opskriften her.

Egentligt er det helt frivilligt hvad man vil putte i af grøntsager, men jeg puttede her gulerødder, broccoli, snackpeber og rødløg i – for at toppe den pikante smag røg der en buko pikantost i flødeblandingen, hvilket smagte super godt! Grøntsager som porre og blomkål kan også med fordel tilføjes, hvis nu man alligevel har dem på lager.

Retten tager lidt tid i ovnen, men den passer sig selv, og det er vildt rart, så man i stedet kan bruge tiden med sine børn eller lave noget andet i mens.

Jeg har for nyligt delt opskriften på en one pot, farsbrød og flødekartofler – den lækre opskrift finder i her.

Okay, retten kunne se mega lækker ud, men jeg bedte Jesper tjekke om kartoflerne og grøntsagerne var gennemstegte, og det gik ikke stille for sig – så her er den lettere ødelagte ret, af skade bliver man klog – næste gang tjekker jeg selv ha ha ha.

Retten er til 4 personer, men der var desuden rester nok til 2 madpakker, så det fik Jesper med 2 dage i streg på arbejdet.

Ingredienser:
500 gram kartofler.
200 gram gulerødder.
200 gram broccoli.
1 snackpeber.
1 rødløg.

1 pakke buko pikantost.
1/2 liter mornaysovs.
300 ml fløde.
Salt.
Peber.

1 Medisterpølse.
1 pakke kalkunbacon.

Fremgangsmåde:
1. Skyld og rens alle grøntsager og kartofler. Pil løget men lad “skrællen” sidde på de resterende grøntsager/kartofler.
2. Skær alle grøntsager i små stykker, løgene og kartoflerne skæres i tern.
3. Put det i et stort ovnfast fad. (jeg brugte mit tupperware fad.)
4. Bland mornaysovsen sammen med fløde og pikantost.
5. Hæld flødeblandingen over grøntsagerne.
6. Vikle bacon omkring medisteren og læg den ovenpå grøntsagerne.
7. Sæt retten i ovnen, mellem 1 time og 1,5 time alt efter størrelsen på kartoflerne og ovnens effekt – retten skal bages ved 180 grader. Put evt. et låg på fadet hvis medisteren får for meget farve og vend den gerne halvvejs så baconen bliver sprødt på begge sider.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små sprøde baconhapsere.