Madplan 10.06.18.

Let og luftigt hvidløgsbrød.

De her hvidløgsostebrød er fantastiske som tilbehør til en suppe, til tapas eller som tilbehør til hovedretten. Det kan også blot spises som erstatning for franskbrød med pålæg. Brødet kan både formes som en franskbrød eller som små “flutes”. Disse brød kan også tilføjes skinke og bruges som madpakkebrød.

Lækkert og luftigt hvidløgsoste brød, #hashtagmor.

Vil du gerne bage madpakkesnacks? Så har jeg her nogle gode opskrifter. 

Vi spiste brødet som en lille snack, og det var så svært at stoppe igen, når først man var startet.

Jeg havde fyldt brødet med gouda, mozerella, persille, rødløg, hvidløg og smør. Super lækkert fyld som man kan variere som man har lyst.

Vil du hellere have fuldkorn? Så prøv min focaccia.

Når man skal folde sit brød kan der gøres på mange måder, man kan sno det, “pakke” det sammen eller blot bage det som et flute. Jeg kan dog godt lide at der er hul i min dej på toppen ved netop dette brød, det gør nemlig at osten får lov at smelte ud på toppen, og brune sig en smule. Mums!

Jeg hæver kun mit brød en enkelt gang, og først efter det er formet – det giver et super luftigt brød med masser af smag.

Opskriften giver et enkelt franskbrød, 2 flutes eller ca 12 boller. Hvis man laver boller/miniflutes skal dejen deles i 12 inden fyldet puttes på, derefter trykkes eller rulles de flade og fyldet ligges i midten. Klem enderne godt sammen og bag dem eventuelt med samlingen nederst så fyldet ikke ender på bagepladen.

Ingredienser:
2.5 dl mælk.
1/2 pakke gær.
2 spsk olie.
1/2 tsk sukker.
1 tsk salt.
Ca. 500 gram mel.

Fyld:
50 gram smeltet smør.
75 gram mozerella.
75 gram gouda.
1 god håndfuld persille.
3 fed hvidløg.
1/2 rødløg.

Fremgangsmåde:
1. Lun mælken.
2. Rør gæret ud i den lune mælk.
3. Tilsæt sukker, salt, olie og rør det godt sammen.
4. Drys mel lige så stille i – mens du ælter dejen godt. Det er ikke sikkert at du skal bruge alt melen – dejen skal være fugtig/klisteret men ikke hænge fast.
5. Når dejen er færdig plejer man egentligt at hæve den, men det trin springer du over denne gang.
6. Hak løg, persille og hvidløg, og smelt smørret – bland ost og de hakkede smagsgivere sammen i smøret.
7. “Rul” dejen ud i en firkant – smid fyldet i en streg på midten, fold siderne indover, fold din “slange” sammen så den passer i en rugbrødsform – vær obs på at den hæver en del nu hvor den ikke er hævet fra starten så hvis det fylder hele formen er det bedre at dele den i 2 fra starten.
8. Lad brødet hæve i ca 1 time og lad ovnen forvarmes til 180 grader inden brødet er hævet helt.
9. Brødet pensles med smør, mælk eller æg og bages i 25-40 minutter, indtil de har fået en flot gylden skorpe og er gennembagt.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 10.06.18.