Tortilliapizza med tacofyld.

Madplan 10.06.18.

Endnu en uge render mod sin ende, den første del af vores sommerferie lakker mod enden. I dag har vi flyttet alle vores møbler, og vi bor nu permenent i lejligheden og ikke i huset – det er så mærkeligt efter 5 år som husejer, men det er sammentid helt fantastisk at vide at vi nu spare op til at realisere vores boligdrømme i fremtiden.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: kyllingerulle med tilbehør.
Min kyllingerulle er altid et hit, både hos mig, manden, børnene, eventuelle gæster men også hos jer læsere der har lavet den. Denne kylling rulle er med tilbehør af broccoli (1/2 hoved), kartofler (600 gram) og bearnaise. Lav kartoflerne til mandag sammentid (i et seperat fad, så du ikke får broccoli med i din kartoffelsalat) på den måde spare du både tid og el til ovnen.

Mandag: cheeseburger kartoffelsalat.
Denne kartoffelsalat er super lækker og nem at lave. Søndag laver du en ekstra portion kartofler, og så er mandagens aftensmad også mega nem at lave.

Tirsdag: kylling boller i karry.
Menuen står på en klassiker med et twist, kylling boller i karry. Retten er lidt sundere end den traditionelle, men udover det smager den som den plejer – hvilket et mega godt!

Onsdag: tacorolls med ramsløgsdip.
Disse små nemme hapsere er super lækre, lav 12 styks så der er rigeligt til hele familien, jeg har selvfølgelig taget højde for mængden i opskriften – OBS: læs torsdag inden du går igang.

Jeg har desuden tilføjet en salat bestående af følgende, der er kalkuleret med rester til torsdag:
1/2 salathoved.
1 lille dåse majs.
1/2 agurk.
2 tomater.
1/2 rød peberfrugt.
1 rødløg.
Evt. lidt dressing

Derudover:
1/2 kilo ærter (friske)

Gem lidt ekstra ærter til torsdagens menu.

Torsdag: tortilliapizza med tacofyld.
Det bedste ved denne ret er at det er vildt nemt; du skal nemlig bare lave ekstra kød onsdag, og så er det bare at smække det på bunden og sætte det i ovnen.

Onsdag laver du kødfyldet af følgende, så har du rigeligt til 12 tacorolls og 4-6 pizzaer:
1 kilo gram hakket oksekød.
2 store rødløg.
1 rød peberfrugt.
1 grøn peberfrugt.
2 poser tacospice.
Salt.
Peber.

Der er desuden salatrester fra onsdag, som skal nydes til tortilliapizzaerne.

Fredag: mexicansk lasagne.
Denne lasagne er altid et hit hos os, en dejlig fredags menu. Der er salat på toppen, man kan selvfølgelig også servere en grøn salat ved siden af, men det har jeg ikke tilføjet ingredienser til i indkøbslisten da jeg synes toppingen er fint, hvis det ikke kan være på toppen det hele, kan resten serveres som en salat.

Lørdag: pikante skinkepakker.
Disse butterdejs hapsere, er en succes herhjemme. Jeg har skrevet ingredienser i indkøbslisten til 24 styks, så er der rigeligt. Hvis der er nogle i overskud kan de fryses til en madpakkesnack eller nydes søndag til frokost.

Jeg har derudover tilføjet gnavegrønt bestående af 1/2 agurk, 3 gulerødder og 1/2 rød peberfrugt.

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Olie.
1 glas salsa.
1/3 pakke lasagneplader.
½ liter moneysovs.
2 små dåser majs.
1 dl havregryn.
2 spsk mel.
300-400 gram ris.
3 dl mayo.
0,5 dl sød sennep.
2 drueagurker.
3 poser tacospice.
16-18 små tortilliapandekager.
Dressing.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Paprika.
Karry.
Ramsløg (tørret).
Hvidløgspulver.

Kød:
1300 gram hakket kylling kød.
1 pakke kalkun bacon
2 kilo gram hakket oksekød.
200 gram skinkestrimler.

Mejeri/køl:
1 mozzerella ostekugle.
Bearnaisesovs.
150 gram cheddarost i blok.
150 gram cheddarost.
200 gram buko pikantost.
1 bakke smør.
3 dl cremefresie.
7.5 dl mælk.
2 ruller butterdej.

150 gram mozerellaost.

Frugt og grønt:
2 håndfulde frisk spinat
1350 gram små kartofler.
1/2 broccolihoved.
7 rødløg.
2 salathoved.
2 agurker.
Persille til pynt.
7 store gulerødder.
3 rød peberfrugt.
1 grøn peberfrugt.
0.5 gul peberfrugt.
1/2 kilo ærter (friske)
2 tomater.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

 

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tortilliapizza med tacofyld.