Madplan 03.06.18.

Cheeseburger kartoffelsalat.

Ost, kartofler, salat og sen skønneste big mac dressing, whats not to like!

Min kartoffelsalat er baseret på stegte kartofler – det synes jeg giver kartoffelsalaten et ryk op i et højre niveau end ellers, og jeg er vild med den lidt crunchy fornemmelse der blander sig med mayoens fede smag. Det er klart et plus for retten.

photogrid_1527157571521

Vil du hellere have pasta? Min cheeseburger pastasalat finder du her.

Jeg har lavet en big mac dressing til kartoffelsalaten, men den blander jeg ikke i kartoffelsalaten, pigerne er nemlig ikke vilde med drueagurker og sennep så jeg valgte derfor at servere det ved siden af. Man kan sagtens undlade mayoen i kartoffelsalaten hvis man i stedet putter big mac dressingen i, men det er en smagssag. Prøv dig frem.

photogrid_1527157629207

Er du ude efter en let snack? Så prøv min lækre cheeseburger roll, opskriften har jeg linket til her.

Hvis du som jeg laver kartoflerne på forhånd (dagen inden) så kan du blot læse ingredienslisten igennem og dernæst hoppe direkte til punkt 5 i fremgangsmåden.

photogrid_1527157595471

Ingen ost? Prøv min traditionelle kartoffelsalat, den finder du her.

Jeg har som nævnt rørt en dressing til min kartoffelsalat, den er lavet på mayonaise, hvilket selvfølgelig ikke er det sundeste, men det smager fantastisk! Derudover er der masser af drueagurk og løg i dressingen hvilket giver en skøn smag. Paprikaen giver dressingen mere kraft og en krydderet smag frem for at den udelukkende er syrlig grundet agurkerne. Dressingen / dippen kan bruges til alverdens retter, men den er specielt eminent i cheeseburger-ish retter.

photogrid_1527157529232

Retten er til 4 personer.

Ingredienser:
Kartofler:
Salt.
Peber.
Olie.
Ca. 750 gram små kartofler.

Fyld:
1/3 agurk.
1/3 iceberg salat.
1 rødløg.
500 gram hakket oksekød.
150 gram cheddarost i blok.
2 spsk mayo.

Big mac dressing:
1,5 dl mayo.
0,5 dl sød sennep.
2 drueagurker.
1/2 rødløg.
1 tsk paprika.

Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
2. Put kartoflerne i et fad med salt, peber og olie, fordel det godt på kartoflerne.
3. Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft. De skal gerne laves i god tid da de skal nå at køle helt ned. Kartoflerne skal bages i ovnen ca 35-45 minutter.
4. Når kartoflerne er færdige skal de køle af.
5. Når kartoflerne er ved at have en fornuftig temperatur skal resten laves. Steg kødet med lidt salt og peber. Skær agurk, løg, salat og cheddarost i små stykker.
6. Lav big mac dippen, skær agurk og rødløg i bitte små stykker. Bland det med mayo og sennep og smag til med paprika.
7. Bland kartoflerne med de 2 spsk mayo, tilsæt kød, ost og grøntsager.

Server eventuelt kartoffelsalaten med lidt brød eller hvad du ellers har lyst til. Den kan også blot spises som den er.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 03.06.18.