Den nemmeste pastasalat med skinke og havarti ost.

Kylling overlår med ovnbagte kartofler, grøntsager og bearnaise.

Kylling er nemt, sundt og ofte relativt billigt, ihvertfald hvis man gerne spiser kylling med ben i. Oftest er det kylling bryster der kommer i vores kurv, både af den årsag at det er nemmest at arbejde med, men også fordi Jesper bedst kan lide det.

photogrid_1527842608836

Jeg er vild med det sprøde skind man kan få på kylling overlår eller halve kyllinger – men Jesper vil helst være fri for benene.

photogrid_1527842683685

Alligevel laver jeg engang i mellem kylling med ben i – oftest kylling overlår, da der er mest kød på disse, men almindelige lår laver vi også herhjemme.

 

Jeg fandt for nyligt en hel bakke med overlår (de trekantet stykker) i netto til 30 kr, de var super fine og den indeholdte 1800 gram – så der var masser af mad i den. Vi delte den op til to dage, men principielt kunne det sagtens have holdt længere. Når man tænker at vi derved spiste 900 gram kylling pr. måltid, så er det relativt meget – men når der er så mange ben m.m. er kødmængden alligevel ikke voldsom.

photogrid_1527842501233

Vi fik nogle lækre ovnstegte kartofler og gulerødder som tilbehør til maden, hvilket Ellie var mega fan af – hun spiste faktisk kun gulerødder til aftensmad den aften.

photogrid_1527842538101

Som dyppelse fik vi bearnaisesovs – den købte variant, men en omgang ketchup og remulade havde også været super fint.

4 personer – forberedelsestid: 1 time. – Heraf Arbejdstid: 15 minutter.

Ingredienser:

  • 700-900 gram kyllingoverlår.
  • Salt.
  • Peber.
  • Paprika.
  • 600 gram små kartofler.
  • 4-5 gulerødder.
  • Olie.
  • Salt.
  • Peber.
  • Bearnaisesovs.

Fremgangsmåde:

1. Skyld kartoflerne godt, put dem i et fad.

2. Skræld gulerødderne og skær dem i skiver så der er ca samme størrelse som kartoflerne. Put dem i fadet med kartoflerne.

3. Hæld olie, salt og peber udover fadet – fordel det godt med en ske eller nyvasket hænder.

4. Læg dine kyllingoverlår i et fad, krydder dem med salt, peber og paprika. Hold dig endelig ikke tilbage med smagene.

5. Put begge fade i ovnen, 35-45 minutters tilberedning, 180 grader varmluft. Mærk i kartoflerne om de er færdige og åben evt. en af dine kylling overlår for at tjekke at de er færdig bagte.

6. Varm din bearnaisesovs og server straks kyllingen sammen med kartofler, gulerødder og bearnaisesovs.

 

Velbekomme.

 

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste pastasalat med skinke og havarti ost.