Kartoffelsalat med hvidløgsost og frikadeller.

One pot – farsbrød og flødekartofler.

Jeg elsker simpelthen nem mad – sådan noget mad hvor man smider en masse ting i et fad eller en gryde, sætter det over varmen og veenter.. det er mad efter mit hoved. Specielt tænker jeg at det bliver helt fantastisk når vi om et par uger ikke har opvaskemaskine til at klare opvasken.

photogrid_1527540075486

Jeg får nok huk af nogle kokketyper, for at kalde mine kartofler for flødekartofler, men jeg synes altså at de smager bedst med mornaysovs i også. Hvis man vil have den klassiske version, så gør man selvfølgelig bare det.

Det er helt perfekt i forhold til små børn, man kan smække en masse grøntsager i og lade det passe sig selv. Jeg ville gerne have flere grøntsager i, men grundet ferie ville jeg ikke kunne nå at bruge det, så jeg valgte at nøjes med gulerødder, så der ikke var en masse grøntsager der skulle smides ud. Næste gang retten skal laves bliver det med broccoli og blomkål i kartoflerne også. Det er også muligt at rive nogle gulerødder i farsen inden den formes.

photogrid_1527539910851

Et andet børnevenligt farsbrød er mit “farsbrøds ø i kartoffel sø”, den opskrift finder du her.

Man kan variere farsbrødet i uendelighed, jeg elsker når der er en form for ost i mit farsbrød, men man kan også lave det uden. Mozerellaosten i denne smelter i toppen og bliver dejlig sprød. Det er super lækkert!

photogrid_1527539944160

Jeg har skåret kartoflerne i små firkanter, og gulerødderne er skåret i samme størrelse som kartoflerne, så de har samme tilberedningstid.

photogrid_1527539978832

Mine kartofler er ikke skrællet, jeg hader at skrælle kartofler, så jeg undgår det helst – jeg køber øko kartofler uden jord på, og skære blot de stykker fra jeg synes ser dårlige ud.

photogrid_1527540010626

Jeg laver også ofte farsbrød med hakket kylling kød – sådan en opskrift finder du her.

4 personer, tilberedningstid: 1 time og 15 minutter, heraf arbejdstid: 15 minutter.

photogrid_1527540050570

Ingredienser:
Farsbrød:
500 gram hakket svinekød.
100 gram revet mozerellaost.
1 rødløg.
1/2 gul peberfrugt.
1 tsk salt.
1 tsk peber.
1 spsk oregano.

Flødekartofler:
Ca 500 gram kartofler.
Ca 300 gram gulerødder.
1/2 liter fløde.
1/2 liter mornaysovs.
Salt.
Peber.
1 pakke bacon i skiver.

Fremgangsmåde:
1. Hak rødløg og peberfrugt i små stykker.
2. Bland alle ingredienser til farsbrødet og lad det trække i køleskabet indtil det skal bruges.
Tip: hvis du vil spare opvasken, så kan du bare bruge det ovnfaste fad til både at blande ingredienserne og lade kødet trække i – på den måde kan du nøjes med at bruge et ovnfast fad, en kniv og et skærebræt.
3. Rens kartoflerne og skræld gulerødderne. Skær kartoflerne i mellemstore firkanter (1.5 x 1.5 cm ca) og skær gulerødderne i skiver af ca. samme størrelse.
4. Form farsen til en høj cirkel – placer den i midten af et rundt ovnfast fad. Fordel gulerødder og kartofler rundt i kanten på fadet.
5. Drys lidt salt og peber på kartoflerne og hæld derefter mornaysovs og fløde henover kartoflerne.
6. Skær bacon strimlerne over i to og fordel dem over kartoflerne.
7. Sæt fadet i ovnen – 45 til 60 minutter på 180 grader varmluft, til kartoflerne er færdigbagt og kødet gennemstegt (kernetempraturen skal være 80 grader).

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

 

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat med hvidløgsost og frikadeller.