Madplan 27.05.18.

Kartoffelsalat med hvidløgsost og frikadeller.

Kartoffelsalat er virkelig bare den ultimative sommerret – jeg er vild med de lækre kolde kartofler sammen med dressingen som kan varieres i uendeligheder. Jeg har lagt flere opskrifter på forskellige kartoffelsalater på bloggen igennem tiden, men det er også en ret vi får relativt ofte fordi det er SÅ nemt. Når jeg laver madplaner planlægger jeg ofte en kartoffelsalat dagen efter vi har fået ovnbagte kartofler, på den måde spare jeg både energi og tid. Jeg laver en dobbelt portipn af kartofler dagen inden og så er de klar til brug når maden skal bikses sammen den efterfølgende dag – super skønt! Derudover har jeg altid frikadeller i fryseren, når jeg laver frikadeller laver jeg nemlig oftest af 1,5 – 2 kilo hakket kød, dem vi ikke spiser på dagen, fryser jeg derefter ned i portioner, nemt og lækkert!

photogrid_1527107539801

For noget tid siden lagde jeg en opskrift på klassisk kartoffelsalat her på bloggen, den kan du finde her.

Min kartoffelsalat er baseret på stegte kartofler – det synes jeg giver kartoffelsalaten et ryk op i et højre niveau end ellers, og jeg er vild med den lidt crunchy fornemmelse der blander sig med mayoens fede smag. Det er klart et plus for retten.

photogrid_1527107607532

Vil du hellere have pastasalat så har jeg tidligere lavet en opskrift på pikant pastasalat, den finder du her.

Hvis du som jeg laver kartoflerne på forhånd (dagen inden) så kan du blot læse ingredienslisten igennem og dernæst hoppe direkte til punkt 4 i fremgangsmåden.

photogrid_1527107629364

Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Kartofler:
Salt.
Peber.
Olie.
Ca. 1 kilo små kartofler.

Dressing:
200 gram buko hvidløgsost.
2 spsk mayonaise.
2 fed hvidløg.

Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
2. Put kartoflerne i et fad med salt, peber og olie, fordel det godt på kartoflerne.
3. Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft. De skal gerne laves i god tid da de skal nå at køle helt ned. Kartoflerne skal bages i ovnen ca 35-45 minutter.
4. Mens kartoflerne er i ovnen starter du på frikadellefarsen – den har nemlig godt at at trække indtil frikadellerne skal formes og tilberedes.
5. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
6. Stil farsen på køl til du er klar til at lave frikadeller, hvis du har lavet kartoflerne i forvejen og tiden er knap behøver farsen ikke trække ret længe.
7. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
8. Hak hvidløget fint.
9. Bland mayo, hvidløgsost og hakket hvidløg godt sammen og bland de afkølede kartofler i lidt efter lidt.

Den kolde kartoffelsalat serveres straks med de varme frikadeller.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 27.05.18.