Sweet chili kylling med kartofler og grønt.

Madplan 27.05.18.

Endnu en uge er gået med masser af hygge og nærvær. I denne uge er jeg gået på sommerferie, ret tidligt ja, men vi havde planlagt ferie for længe siden, så det er altså nu. Det passer sig også glimrende med den forestående flytning at ferien holdes allerede nu. Jeg hentede nøglerne til vores nye hjem i torsdags hvor pigerne og Jesper så det for første gang. Det bliver så godt at at få flytningen overstået og falde på plads i de nye omgivelse – og jeg lover jer at jeg nok skal smide lidt billeder af vores miniture hjem, ha ha! Jeg har allerede solgt en del ud af vores møbler m.m. for at gå fra 180 + skur på 24 kvm, til 68 kvm + 2 små kælderrum, med 2 små børn, lad mig blot sige at det bliver en anelse udfordrende.

photogrid_1527356563750

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Pandekager med laks og dilddressing.

Pandekager er jo virkelig bare for lækre. Jeg elsker når de er på menu hos os. Disse herligheder indeholder også fisk, hvilket er win win, for det skal man jo helst have engang i mellem. Hvis børnene ikke er vilde med gravet laks eller er for små til at få det, kan man også blot bruge rejer til fyld, det har jeg dog ikke skrevet på indkøbslisten, så husk at skrive det på hvis det har interesse.

photogrid_1526930649465

Mandag: Fuldkorns tærte med fetaost.

Dagens ret er uden kød, det kan jeg super godt lide. Men hvis i har familiemedlemmer der nægter at spise et måltid uden kød, så kan man sagtens smide en pakke skinke eller kylling tern i tærten. Jeg er vild med den salte smag fra fetaosten, og så synes jeg også at tærten er lækker dagen efter, så hvis der skulle  være et stykke tilbage, så smid den endelig i madpakken.

Jeg har skrevet ingredienser på til en omgang salat, det kan man nemlig godt mangle når man spiser tærte synes jeg. Jeg har tilføjet følgende, og alt du skal gøre er at hakke det og blande det sammen: 1/2 salathoved, 1/2 agurk, 1/2 rød peberfrugt og en lille dåse majs. Du kan selvfølgelig også hælde en smule dressing  på toppen. Hvis der er rester af salaten kan det bruges i madpakken eller som tilbehør til tirsdagsmenuen.

photogrid_1517344316133

Tirsdag: Cheeseburger rolls med big mac dip.

Disse cheeseburger rolls er super lækre og nemme. Jeg har skrevet ingredienser i indkøbslisten så i kan lave en dobbelt portion af cheeseburger rollsene – men der er masser af big mac dip i opskriften, så der kan i sagtens nøjes med en almindelig portion.

photogrid_1526933060864

Onsdag: Bacontwisters med gnavegrønt.

Af disse lækre snackstænger har jeg valgt at skrive ingredienser til en dobbeltportion på til jer – 2 butterdejsstænger pr. person og gnavegrønt er nemlig lige få nok til at blive ordentligt mæt. I kan tage eventuelle rester med i madpakken, der gør de sig glimrende kolde på anden dagen.

photogrid_1526757215935

Torsdag: Pastabake med kylling og mornaysovs.

Denne pastabake er vildt lækker og super nem at bikse sammen. Det er en rigtig torsdagsret (fordi jeg altid har sent fri om torsdagen) som tager kort tid at lave og som passer sig selv det meste af tiden. Jeg servere den med gnavegrønt, der er måske nogle rester fra onsdag? Ellers gør en dåse majs og en halv peberfrugt en del.

photogrid_1523821876273

Fredag: Sweet chili chicken med ovnkartofler og sovs.

Disse kyllinger er super lækre! Jeg er mega fan. Pas dog på med varmen i forhold til kyllinglårene, men hvis i blot er van til at opholde jer i et køkken, så kan det ikke gå helt galt.

photogrid_1527246211618

Lørdag: Pikant kartoffelsalat med frikadeller.

Denne kartoffelsalat er en sikker vinder – den er både nem og mega lækker. Lav kartoflerne dagen før sammen med kyllingen/kartoflerne – og spar på den måde en masse tid ved dagens ret.

photogrid_1523216597990

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

 

Kolonialvarer:
Olie.
400-500 gram mel.
16 styks tortilliapandekager,
2,5 dl mayo.
0,5 dl sød sennep.
2 drueagurker.
Sweet chili sovs.
1 dl havregryn.
400 gram pasta.
1 karton mornaysovs (en halv liter).
1 dl fuldkornsmel.
2 små dåser majs.
Dressing.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Løgpulver.
Dild (frisk eller tørret).
Paprika.

Køl/frost:
2 ruller butterdej.
1 pakke buko hvidløgsost.
Bearnaisesovs.
200 gram buko pikantost.

Kød:
3 pakker bacon i skiver.
1 pakke røget eller gravet laks.
400 gram hakket oksekød.
900-1200 gram kylling lår.
500 gram hakket svinekød.
200 gram forstegt kylling.

Frugt/grønt:
3 agurker.
3 røde peberfrugt.
10 gulerødder.
2 x Icebergsalat.
4 rødløg.
1,6 kilo små kartofler.
1 snackpeber.
4 forårsløg.
1 broccoli.

Mejeri:
7 æg.
1 liter mælk.
2 dl cremefresie.
Cheddarost i skiver.
Smør.
50 gram cheddarost (valgfrit)
150 gram fetaost.
50 gram revet mozerella.

 

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweet chili kylling med kartofler og grønt.