Amerikanske lakrids pandekager.

Sweet chili kylling med kartofler og grønt.

Denne ret havde jeg planlagt, inden jeg efterfølgende planlagde en tur på legepladsen med pigerne. Det sker sommetider at man ændre lidt i planerne undervejs og det er selvfølgelig helt fint! Det betyder dog også at det kan være lidt svært at nå det med aftensmaden når nu ens partner ikke er ret ferm i et køkken. Jeg tog dog alligevel chancen og greb telefonen. Jesper fik et hurtigt oprids af hvordan han skulle lave maden, og jeg krydsede fingre. Efter ca 30 minutter fik jeg en sms “skulle der kun salt og peber på kartoflerne?” – han fik et hurtigt svar, og jeg hørte ikke yderligere fra ham.

Jeg har tidligere lavet en sweet chili chicken roll – den opskrift finder du her.

photogrid_1527246211618

Da vi kom hjem et par timer senere, var det til et par meget mørke kyllinglår – jeg havde nemlig ikke lige overvejet at sige til Jesper at man selvfølgelig lige skal holde øje med maden under tilberedning selvom jeg siger “ca x antal minutter i ovnen”. Men trods den mørke farve smagte de super godt. Kyllinglårene var heldigvis ikke brændte – det var kun min sweet chili sovs der havde taget farve. Fra tidligere forsøg med marinering i sweet chili sovs, burde jeg selvfølgelig have advaret Jesper, da det hurtigt tager farve, men intet er så skidt at det ikke er godt for noget, nu er han nemlig aldrig i tvivl om at han er nødt til at holde øje med maden undervejs.

Mine pandekager med sweet chili chicken er også super lækre, den opskrift har jeg linket til her.

Vi fik nogle lækre ovnstegte kartofler og gulerødder som tilbehør til maden, sidstnævnte synes Ellie var super lækkert – hun spiste faktisk kun gulerødder til aftensmad den aften.

photogrid_1527246256665

Som dyppelse fik vi bearnaisesovs – den købte variant, men en omgang ketchup og remulade havde også været super fint.

4 personer – forberedelsestid: 45 minutter – heraf arbejdstid: 15 minutter.

Ingredienser:

  • 900-1200 gram kylling lår.
  • Salt.
  • Peber.
  • Sweet chili sovs.

 

  • 600 gram små kartofler.
  • 4-5 gulerødder.
  • Olie.
  • Salt.
  • Peber.

 

  • Bearnaisesovs.

Fremgangsmåde:

1. Skyld kartoflerne godt, put dem i et fad.

2. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver så der er ca samme størrelse som kartoflerne. Put dem i fadet med kartoflerne.

3. Hæld olie, salt og peber udover fadet – fordel det godt med en ske eller nyvasket hænder. Sæt dem i ovnen, 180 grader varmluft i ca 35-45 minutter, alt efter størrelsen.

4. Læg dine kyllinglår i et fad, krydder dem med salt, peber og hæld lidt sweet chili sovs på. Hold dig endelig ikke tilbage med smagene.

5. Put fadet i ovnen når der er ca 25-30 minutters tilberedning tilbage, stadig på 180 grader varmluft. Mærk i kartoflerne om de er færdige og åben evt. en af dine kyllinglår for at tjekke at de er færdig bagte.

6. Varm din bearnaisesovs og server straks kyllingen sammen med kartofler, gulerødder og bearnaisesovs.

 

Velbekomme.

 

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske lakrids pandekager.