Den lækreste lakridsis med intens smag.

Pandekager med laks og dilddressing.

Vi elsker pandekager! Lørdag morgen står oftest på pandekager til morgenmad, mens aftensmaden også jævnligt byder på de runde og flade hvede banditter. Variation er vigtigt, så jeg hopper ofte rundt i forskellige varianter af fyldet. Vi får dog ofte pandekager med kylling fyld (den opskrift kan du finde her) men også pandekager med kødsovs (opskrift her) eller morgenmadspandekager med kinder (opskrift her) er nogle af mine favoritter.

photogrid_1526930587155

Min opskrift på selve dejen til pandekagen er simpel og pandekagerne er uden ret meget smag – dette er et bevist valg da det for mig er fyldet der giver den gode pandekage oplevelse, mens pandekagen egentligt selvfølgelig skal smage godt, men ikke smage af ret meget.

photogrid_1526931789832

Jeg laver oftest tynde pandekager til aftensmaden mens jeg laver tykke pandekager når det gælder morgenmaden – det giver mest mening for mig, da de tynde er nemmest at fylde mens de tykke nemt får et godt lag smør på toppen inden de stables og spises i store mængder – YES, jeg ELSKER jo som nævnt pandekager!

photogrid_1526930649465

Vil du hellere undgå pandekagerne og have en lækker pastasalat med laks, så finder du her min mega simple opskrift på pastasalat med varmtrøget laks, den kan by the way med fordel også serveres med dressingen nedenfor.

photogrid_1526930532336

4 personer.
tilberedningstid: 35 minutter.
heraf arbejdstid 35 minutter.

Ingredienser:

2 æg.
4 dl mælk.
1 spsk salt.
1 spsk olie.
200-250 gram mel.
Smør/olie/margarine til stegning.

1 pakke røget eller gravet laks.
Icebergsalat.
1/2 rød peberfrugt.
Agurk.

Dild dressing:
2 dl cremefresie.
2 spsk dild (frisk eller tørret.)
1 tsk løgpulver.
Salt.

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til pandekagerne, hold igen med melet – konsistensen skal være lidt tynd, men stadig dejagtig. Stil dejen i køleskabet 5-10 minutter.
2. Skær grøntsagerne ud.
3. Varm en pande godt op og smelt noget fedtstof på den. Put dej på panden til den første pandekage. Vend pandekagen når alt dejen er stivnet. Bag pandekagen færdig og gentag derefter med endnu en pandekage. Der bliver omkring 8 pandekager af denne portion.
4. Bland ingredienserne sammen til dressingen, smag til med ekstra dild, salt og løgpulver til du rammer den ønskede smag.
5. Læg en pandekage på din tallerken, fyld laks, dressing og salat på en kvart pandekage. Fold pandekagen på midten og derefter på midten igen så du har en kvart pandekage med fyld. Put dressing på toppen og server pandekagerne lune.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

Jeg er at finde på min instagram hvor du er velkommen til at følge med i mit liv som aktiv mad blogger, småbørnsmor og fuldtidsansat kontorassistent. Derudover kan du følge med på bloggens facebook, hvor jeg ligger link til alle nye indlæg op.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lækreste lakridsis med intens smag.