Amerikanske snickers pandekager.

Madplan 20.05.18.

Endnu en fantastisk uge løber mod enden – fik i nydt hver enkelt dag? Spist jeres livretter, krammet jeres børn og sagt til jeres nærmeste at i elskede dem? Hverdagen går så hurtigt at man virkelig er nødt til at nyde dem alle som om de var de sidste. Det skal jeg klart blive bedre til.

photogrid_1526752375911

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet ud fra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varerne på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Møre kyllingpakker med bådkatofler og bearnaise.

Disse lækre pakker formår at give saftig og lækker kylling hver eneste gang – de er super nemme og super lækre! Jeg har skrevet 800 gram kartofler på indkøbslisten til denne dag – men tilbered også gerne mandagens kartofler søndag aften, så er maden nemlig endnu nemmere. Man kunne sagtens selv lave en bearnaise, find evt. min opskrift her, men jeg bruger oftest en købevariant, det passer min tid bedre sammen med.

moere-kyllingepakker-med-baadkartofler-og-bearnaisesovs3

Mandag: Pikant kylling og kartoffelsalat.

Med kartoflerne fra søndag er denne ret hurtigt bikset sammen. Perfekt sommer og mandagsmad. Vi nød kartoffelsalaten og kyllingen i vores skønne have, som vi nyder til det sidste. Til retten er i opskriften skrevet gnavegrønt på, det har jeg selvfølgelig med i indkøbslisten også, vi brugte 1/2 agurk, 1/2 peberfrugt og 3 gulerødder.

photogrid_1526504242160

Tirsdag: Pastasalat med varmt røget laks.

Pastasalat er altid en sikker vinder – og når man samme tid får fisk er det bare endnu bedre. Denne pastasalat er mega simpel men det skal der også være plads til engang i mellem. Den smager super lækkert og det er uden tvivl min favoritmåde at få laks på, når den er varmt røget.

photogrid_1526328189031

Onsdag: Farsbrøds Ø i kartoffelmos sø.

Dette farsbrød er nok det mest børnevenlige farsbrød på min blog – til gengæld er det også et farsbrød der falder i mange voksens smag. Jeg har serveret det for flere og altid med positive tilbagemeldinger. Det tager lidt tid i ovnen, men det passer ret meget sig selv. Lav det derfor en dag du har god tid til at vente – og ikke den dag du er hjemme klokken 17.

farsbroeds-oe-i-kartoffel-soe4-1

Torsdag: Pikant pasta salat.

Denne pastasalat er vildt lækker men sammentid også nem aftensmad. Det er hos os en rigtig torsdagsret hvor jeg oftest bare sender Jesper et link til bloggen og lader ham om resten. Pastasalaten smager super godt og jeg elsker virkelig en god pastasalat.

photogrid_1518615242701-680x680

Fredag: Pizza rolls med purløgsdip.

Disse rolls er perfekte som fredagsmenu, server dem med en god omgang gnavegrønt for at øge sundhedsværdien i dem – bonus er at gnavegrønt er mega lækkert med purløgsdippen på!

photogrid_1526589308238

Lørdag: Lasagne med grøntsagslåg.

Denne lasagne er super lækker, og så er det en skøn måde at få ekstra grøntsager ind i hverdagen. Grøntsagslåget er blot en grøntsagsmos, den kan laves af præcis de grøntsager man har lyst til, jeg brugte spidskål, squash, gulerødder og porre hvilket smagte super godt. I indkøbslisten er det blot angivet som 1000 gram grøntsager – så tøm skufferne for de rester der måtte være hvis du har købt andre grøntsager i større mængder end angivet i indkøbslisten.

photogrid_1526414497469

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene ud fra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Olie.
En lille dåse majs.
Dressing.
1 dåse tomatpure.
Tomatsovs (1 portion eller glas.)
850 gram pasta (gerne fuldkorn).
Mornaysovs.
100 gram pesto (jeg brugte grøn)
Sølvpapir.
1 dåse ananas.
1 dåse hakket tomat.
Tomatsovs (evt. på glas)
Tortilliapandekager, jeg brugte små med tomatsmag.
1,5 dl mayo.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Hvidløgspulver.
Paprika.
Timian.

Frugt og grønt:
300 gram ærter.
1/4 salathoved.
500 gram edamamebønner.
1000 gram grøntsager.
1 agurk.
1 peberfrugt.
5 gulerødder.
800 gram kartofler.
1/4 del broccolihovede.
2 store håndfulde frisk spinat.
1 håndfuld frisk purløg.
2.5 kg kartofler
3 tomater
3 rødløg.
1 snackpeber.
Evt. persille.

Kød:
300 gram varmtrøget laks.
500 gram hakket oksekød.
4 stykker kyllingbryst.
8 stykker bacon.
500 gram hakket svinekød.
150 gram bacon i tern.
500 gram kyllinge bryst.
Pepperoni.

Mejeri/køl:
4 dl mælk.
100 gram cheddarost.
300 gram mozerellaost.
200 gram pikantost (jeg bruger buko).
Bearnaisesovs.
Smør.
1,5 dl cremefresie.
250 gram fetaost (jeg bruger Puck)

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du også er velkommen til at følge med i mit liv, og når der kommer nye blogindlæg.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske snickers pandekager.