Fra ejer til lejer - hvad skal vi nu?

Lasagne med grøntsagslåg.

Sådan en lasagne er virkelig altid et hit herhjemme. Jeg synes det er fantastisk at få den skønneste italienske følelse hjem i huset og duften er første step. Nej jeg laver ikke altid lasagne som de gør i Italien – faktisk gør jeg det nok slet ikke – men ikke desto mindre smager det helt fantastisk når jeg går i køkkenet.

photogrid_1526414543227

Jeg forsøger altid at få en masse grøntsager ind i vores hverdag, det er vigtigt for mig at pigerne spiser varieret og forholdvis sundt, og hvis det er muligt at smide nogle ekstra grøntsager ind i en ret, uden de opdager det, tja så er det bestemt et point op på successtigen. Denne her lasagne med et låg af grøntsagsmos, den spiste de begge virkelig meget af, helt imponerende mængder deres normale indtag taget i betragtning.

photogrid_1526414349381

photogrid_1526414379166

Retten er forholdsvis nem at lave, og der er ret meget mad i den. Vi spiste omkring halvdelen, men for mig giver det ikke nogen mening at lave en mindre lasagne, da man så står med en halv pakke hakket oksekød, en halv karton mornaysovs og lige i underkanten af mad til en familie. Jeg har derfor bare skrevet opskriften på en hel lasagne, til trods for at der er til flere dage, eller rester til madpakken. Sidstnævnte var tilfældet hos os.

photogrid_1526414432700

photogrid_1526414497469

Du kan også finde en opskrift på en standart hjemmelavet lasagne, den er her.

Det er også muligt at halvere opskriften og servere din lasagne med en grøn salat, så skal du bare finde en anden lækker opskrift at bruge resterne af kød og mornaysovs på.

photogrid_1526414458526

4 personer + rester.
Tilberedningstid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.

Ingredienser:

Kødsovs:

500 gram hakket oksekød.
1 løg.
1 dåse tomatpure.
Salt.
Peber.
Oregano.
Tomatsovs (1 portion eller glas.)
4 dl mælk.

Tilbehør:
250 gram fuldkornspasta.
1000 gram grøntsager (jeg brugte spidskål, squash, gulerødder og porre)
Mornaysovs.
100 gram cheddarost.
100 gram mozerellaost.

Fremgangsmåde:

  1. Steg oksekødet. Tilsæt hakket løg og tomatpure.
  2. Skær grøntsagerne i små stykker og sæt dem til at koge i rigeligt vand med lidt salt.
  3. Tilsæt tomatsovs og mælk til kødsovsen. Smag til med salt, oregano og peber.
  4. Når grøntsagerne er færdig er kødsovsen det også. Mos grøntsagerne med en smule vand.
  5. Bland pastaerne i kødsovsen og læg det i bunden af et fad. Hæld mornaysovsen oveni og bland lidt rundt.
  6. Læg grøntsagsmosen på toppen og drys med rigeligt revet ost, både cheddar og mozerellaost.
  7. Sæt lasagnen i ovnen ca. 30 minutter på 180 grader og nyd den rygende varm.

Velbekomme!

De varmeste blogger hilsner,

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

4 kommentarer

  • Anette

    Skal pastaen koges før den bliver lagt i fadet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      Nej – jeg puttede den blot rå ned i 🙂

      Med venlig hilsen
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

    Hælder du vandet fra grøntsagerne? Det er M fra Kloster der er så dum at spørge 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      hahaha du spørger på ingen måde dumt søde Marlene 🙂 .. Det meste af vandet ja! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra ejer til lejer - hvad skal vi nu?