Madplan 13.05.18.

Lækker fudge brownie med karamel.

En kage jeg virkelig elsker og som burde være en del af et hvert kagebord er en lækker brownie. Jeg elsker når den er en smule underbagt, men man kan også bage den helt og så er den stadig super lækker, blød og intens. Jeg brugte center chokolader til denne brownie, for at få en lækker karamelsmag ind i brownien, men man kan også sagtens erstatte det af store chokolade chunks eller helt undlade brugen af det. Alternativt kan man lave en karamel af kondenseret mælk, og blande det i brownien (ikke blande det helt sammen, men ligge små klatter af det ovenpå brownien inden den skal i ovnen og derefter tage en spids genstand til at rode det lidt ind i brownien).

photogrid_1525694567495

Vil du hellere have en brownie med hvid chokolade? Så har jeg tidligere smidt en opskrift ud på en brownie med hvid chokolade, mandler og appelsinsirup. Den opskrift kan du finde her.

Børnene er vilde med kage, så når mor går i køkkenet er det altid med glæde hos de to små – og så længe der er chokolade i opskrifterne så er min mand også godt tilfreds. Okay, det er vist en lettere underdrivelse, han er mere end godt tilfreds – han er den største chokoladegris til dato, men hvis man spørger ham direkte, indrømmer han det næppe.

Jeg bagte brownien til hans arbejde, og sådan nogle mænd formåede helt uden problemer at tømme sådan et stort fad og mere til (jeg bagte 2 kager til dem – en god kone skal man jo være ikke?)

photogrid_1525694642252

En anden af min mands kage favoritter er min jordbærtærte, den opskrift kan i finde her.

Ingredienser:

225 gram smør.
400 gram sukker.
200 gram brun farin.
4 æg.
1 tsk vanilje.
250 gram mel.
1,5 tsk bagepulver.
1 knsp salt.
250 gram mørk chokolade.

Topping: 3 ruller center.

photogrid_1525694532660

Fremgangsmåde:

1. Smelt chokoladen i microovnen og lad den køle en smule.
2. Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen, det skal være let og luftigt – det tager et par minutter.
3. Put et æg i af gangen og rør sammen.
4. Tilsæt mel, vanilje, bagepulver og salt.
5. Rør chokoladen i.
6. Put dejen i et ovnfast fad, med enten bagepapir eller smurt, fadet skal ca være 25 x 25.
7. Put halvdelen af topping ned i kagen og den anden halvdel ovenpå.
8. Bag kagen i en forvarmet ovn, 180 grader i 25-35 minutter alt efter ovntype og bagehårdhed.

Kagen serveres i små stykker.

Jeg er at finde på instagram her  og på facebook her, hvor du er velkommen til at følge med.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 13.05.18.