Amerikanske kinder pandekager.

Madplan 13.05.18.

Endnu en uge lakker mod enden, og en ny uge er på vej. Vi har hygget os og nydt vejret det har virkelig været dejligt. Jeg har desuden haft tid til at finde på nye retter og skrive opskrifter til jer, hvilket altid er skønt at bruge tiden på. Jeg har kun arbejdet 2 dage i denne uge – de resterende dage har stået på nedpakning, madlavning og masser af skøn hygge. Vores hus indeholder efterhånden færre og færre møbler og flere og flere flyttekasser og jeg glæder mig faktisk til at flytte og “komme videre”.

photogrid_1526067206265

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: Bøffer i baconsovs med honningglaseret ovnkartofler.

Hvem elsker ikke bacon? Det er ofte omtalt som verdens bedste krydderi, og ikke uden grund for det giver virkelig en hver ret noget fantastisk. Disse honningglaseret kartofler giver retten balance og opvejer den salte baconsmag. Det er en perfekt symfoni i min verden.

Serveres med en salat bestående af 1/2 iceberg salat hoved, 1/2 agurk, 2 tomater og en lille dåse majs.

photogrid_1525805675750

Mandag: Pizzatoppet kylling og kartoffelsalat med fetadressing.

Med kartoffelrester fra søndag bliver mandagsretten så nem som ingenting at lave. Denne kartoffelsalat er let og lækker og den salte, fyldige smag fra fetaosten gør sig godt sammen med de ovnbagte kartofler og med den lidt spicy pepperoni i kyllingen, udgør retten en skøn symphoni af smage.

Serveres med gnavegrønt: 3 gulerødder, 1/2 agurk og 1/2 peberfrugt.

photogrid_1525874493363

Tirsdag: Koldskål med frugt og ristet havregryn.

Jeg er vild med koldskål, det er let og lækkert på en varm sommerdag. Umiddelbart skulle vejret være godt denne tirsdag, så jeg har valgt at placere rette her, men den kan også sagtens placeres en af de andre dage hvis vejret er bedre der. Jeg spiser sjældent koldskål med andet end de ristede havregryn, men min familie spiser helst kammerjunker så det har jeg selvfølgelig også skrevet på indkøbslisten.

photogrid_1526034847214

Onsdag: Pandekager med kødsovs.

Disse pandekager er nogle af mine favoritter når det kommer til hjemmelavet pandekager, jeg er vild med pandekager generelt, men sådan nogle skønne pandekager med kødsovs er specielt lækre! Mums. Hvis der er kødsovs til overs kan man altid smide det i fryseren og tage nogle stykker op en dag hvor der er travlt.

photogrid_1525940660774

Torsdag: One pot pasta med kødboller.

One pot er fantastisk i en travl hverdag – jeg har flere opskrifter på one pot pasta her på bloggen. Min variant med kødboller skal tilberedes i ovnen og den er vildt lækker. Husk at vende kødbollerne halvvejs, ellers bliver de ikke færdigstegte på den tid der er angivet i opskriften.

photogrid_1513113267828-680x680

Fredag: Tortillia Tærte.

Denne tærte er virkelig nem at lave og super lækker. Vi elsker den herhjemme. Jeg servere den med en masse guacamole, cremefresie og edamamebønner, så er der lidt til en hver smag.

tortillia-taerte5-2

Lørdag: Sweet chili chicken rolls.

De her rolls er perfekte til en madpakke når man skal en tur på legepladsen i det gode sommervejr – men de er også super lækre som aftensmadsret hjemme.

Jeg har skrevet ingredienser på til en dobbelt portion, altså 12 ruller, og derudover har jeg skrevet 3 gulerødder, 1/2 agurk og 1/2  rød peber på til gnavegrønt, så der er lidt gnavegrønt til retten.

photogrid_1525538408863

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
1 lille dåse majs.
250 gram pasta.
2 glas tomatsovs.
Olie.
1 pakke fuldkorn tortillia.
1/2 pose guacamolemix.
2-3 spsk honning.
100 gram sukker.
korn fra en vaniljestang.
150 gram havregryn.
Kammerjunker.
1 dåse tomatpure.
300 gram mel.
12 små tortilla pandekager.
Sweet chili sovs.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Oregano.
Timian.
Kanel.

Frugt og grønt:
1 iceberg salat.
3 agurk.
3 tomater.
1 rød peberfrugt.
6 gulerødder.
4 rødløg.
550 gram valgfri grøntsager.
2 advokadoer.
Edamamebønner.
1600 gram kartofler.
Citron.
Blåbær.
Hindbær.
Granatæbler.
2 fed hvidløg.
1 gul peberfrugt.

Kød:
2000 gram hakket oksekød.
16 skiver bacon.
100 gram bacon i tern.
3-4 pølser el. 1 pakke cocktailpølser.
6-7 stykker kyllingbryst.
en god håndfuld pepperoni.

Mejeri/køl:
450 gram mozerellaost.
250 gram hytteost.
250 gram chedderost.
5 dl creamfresie.
1 liter kærnemælk.
1 liter a38.
4 persutriseret æggeblommer.
2 æg.
2 liter mælk.
150 gram fetaost (jeg bruger helst puck)
1 pakke smør.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du er velkommen til at følge med.

 

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amerikanske kinder pandekager.