Pandekager med kødsovs.

Koldskål med ristede havregryn og bær.

Vejret er fantastisk jo! Solen skinner og det er relativt lidt regn vi har set det sidste stykke tid, måske man burde vande hækken? Nå men ihvertfald så skriger det her vejr efter koldskål – så det har vi selvfølgelig også fået.

photogrid_1526034814332

I dag har pigerne og jeg en fridag, mit arbejde er lukket så tvunget ferie it is – men det gør nu heller ikke noget, jeg elsker at holde fri med pigerne. Vi startede dagen ud med en laaang gåtur, Agnes har fået noget eksem/knopper agtigt i nakken, hårgrænsen og hovedbunden så det skulle selvfølgelig tjekkes, lægen kunne dog ikke svare på hvad det skyldes men nu har hun fået noget allergi og eksem medicin og creme – hvis det bliver værre skal vi forbi hudlægen men jeg håber virkelig at det her er nok!

photogrid_1526034847214

Vi handlede på vej hjem fra lægen og købte en is til pigerne ved den lokale italienske is butik – det gode vejr skal jo nydes all the way! Jeg overvejede også selv en is, men sprang over. Nu ligger Ellie trygt og sover i skuret mens Agnes slapper lidt af til en børneserie med firlinger – i dont know why its funny? Men hey, hun er godt underholdt og slapper lidt af inden Ellie igen vågner og der er fuld fart fremad. Jeg nyder “stilheden” med at skrive et par opskrifter ned til jer – denne bliver den første. Som blogger er det virkelig rart at være et skridt foran, at have et par opskrifter ligge i reserve så der er lidt til de dage hvor tiden slet ikke er til at opdatere bloggen, så engang i mellem hvis jeg laver 2 ting på en dag (frokost og aftensmad eller morgenmad og aftensmad) som er relevant for bloggen, så gemmer jeg den ene opskrift til en dag hvor jeg ingenting har – planlægning er vejen frem både som mor, blogger og kone med fuldtidsarbejde.

photogrid_1526034770010

Jeg har altid elsket koldskål, det var en af de retter som min mor lavede da jeg var lille, som jeg rent faktisk brød mig om, ha ha ha! Min mor har aldrig været ret køkkeninteresseret, og det afspejlede hendes kreativitet i forhold til madlavningen tydeligt – men hey, så var hun jo god til så meget andet <3 Nå men ikke desto mindre var min mors koldskål virkelig lækkert cremet og fyldig, mums! Jeg har altid taget udgangspunkt i hendes opskrift når jeg lavede koldskål som voksen, men med lidt justeringer.

*tv’et er netop skiftet til et andet program* – Agnes ville gerne se grusomme mig, og så er det jo fedt at der er kommet grusomme mig 3 på viaplay! Agens er opkaldt efter den lille pige fra grusomme mig, men det er en historie i kan få en anden gang.

4 personer – forberedelsestid: 10 minutter – heraf arbejdstid: 10 minutter.

Ingredienser:

 • 1 liter kærnemælk.
 • 1 liter a38 (jeg bruger den økologiske fra arla)
 • 4 persutriseret æggeblommer.
 • 100 gram sukker.
 • korn fra en vaniljestang.
 • eventuelt en smule friskpresset citron.
 • 150 gram havregryn.
 • smør.
 • Bær/frugt (vi brugte blåbær, hindbær og granatæbler)

Fremgangsmåde:

 1. Pisk æggeblommerne godt sammen med sukker og vanilje.
 2. Tilsæt kærnemælk, A38 og rør godt sammen. tilsæt også citronsaften, hvis du ønsker dette.
 3. Smelt smørret på en pande og tilsæt havregrynene – rør godt rundt. De skal tage lidt farve men ikke blive brankede.
 4. Server koldskål med ristet havregryn og bær på toppen.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

2 kommentarer

 • Jette

  Ja den er rigtigt lækker cremet,når man ligesom jeg både bruger kærnemælk og A-38,og så med ristede havregryn til.. Mine tænder løber helt i vand,slurp,mums.. Nej jeg har ALDRIG nogensinde brudt mig om at gå i køkkenet,så du behøver ikke skrive RET meget 😀 :-D.. Du må gerne skrive HAR ALDRIG.. 😀 😀 😀 :-D..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   hahaha true shit – men hey du lavede da mad, engang i mellem :p.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med kødsovs.