Pizzatoppet kylling og kartoffelsalat med fetadressing.

Pandekager med kødsovs.

For ikke ret længe siden fik i min opskrift på pandekager med fyld af kylling og karrydressing (den opskrift kan i finde her) nu er tiden kommet til en ny pandekage opskrift, det er nemlig altid et hit i vores husstand når der er pandekager på menuen.

photogrid_1525940660774

Jeg havde en rest kødsovs – eller okay jeg lavede for meget med vilje, but still. Den rest kødsovs vurderede jeg var perfekt i mine pandekager. Jeg elsker når man har nem mad to dage i streg, det betyder nemlig væsentligt mere tid sammen med børnene og væsentlig kortere tid med madlavning, opvask og indkøb. Jeg har skrevet ingredienserne til en enkelt gang kødsovs i opskriften, men alt efter kødsovs mængden i hver pandekage, burde der være noget i overskud. Jeg putter det normalt bare i en pose og smider den i fryseren, hvis der ikke er nok til en ekstra dags aftensmad – så kan man tage 2 poser op af fryseren en dag hvor det skal være nemt.

photogrid_1525940815648

Jeg har tidligere delt en reste opskrift med jer på pizzapasta – den finder i her.

Min opskrift på pandekager med fyld er super simpel, og det tager virkelig kort tid at få frembragt et lækkert måltid, på trods af den tid det tager at vende pandekagerne. Er man ekstra proff laver man pandekager på to pander af gangen, men det giver ekstra opvask så jeg nøjes med en enkelt pande og alligevel var det hurtigt overstået.

photogrid_1525940604873

Pandekager med kødfyld tager mig tilbage til min barndom hvor min far lavede de bedste pandekager og den bedste kødsovs, fuck det var lækkert! Jeg elskede når det engang i mellem var pandekage dag under vores besøg og han elskede med garenti også blikket i vores glade øjne når han fortalte menuen, hvilken forældre elsker ikke at se sine børn glade? Ihvertfald var min far en fantastisk kok, og pandekager med kødfyld er en af de retter jeg altid tænker på, når hans køkkenegenskaber kommer frem i minderne.

4 personer.
tilberedningstid: 35 minutter.
heraf arbejdstid 35 minutter.

Ingredienser:

 • 2 æg.
 • 4 dl mælk. (Byt evt. 0,5 dl ud med øl for mere luftige pandekager)
 • 1 spsk salt.
 • 1 spsk olie.
 • 200-250 gram mel.
 • Smør/olie/margarine til stegning.

 

 • 500 gram hakket oksekød.
 • 3-4 pølser el. 1 pakke cocktailpølser.
 • 1 løg.
 • 1 dåse tomatpure.
 • 200 gram grøntsager.
 • Salt.
 • Peber.
 • Oregano.
 • Kanel.
 • Tomatsovs (1 portion eller glas.)
 • 4 dl mælk.

 

 • icebergsalat.
 • Agurk.
 • Mozerellaost

Fremgangsmåde:
1. Brun det hakkede oksekød i en gryde, skær løget og pølserne i skiver og smid det i gryden når kødet er brunet. Tilsæt tomatpure og rør godt rundt. Put tomatsovs, mælk og valgfri grøntsager i kødsovsen (jeg brugte peberfrugt og revet gulerødder denne gang) smag til med krydderierne.
2. Bland alle ingredienserne til pandekagerne, hold igen med melet – konsistensen skal være lidt tynd, men stadig dejagtig. Stil dejen i køleskabet 5-10 minutter.
3. Skær salat grøntsagerne ud.
4. Varm en pande godt op og smelt noget fedtstof på den. Put dej på panden til den første pandekage. Vend pandekagen når alt dejen er stivnet. Bag pandekagen færdig og gentag derefter med endnu en pandekage. Der bliver omkring 8 pandekager af denne portion.
5. Læg en pandekage på din tallerken, fyld mozerellaost på halvdelen – put kødsovs og salat på en halvdelen af den halvdel med ost (dvs. en kvart pandekage) Fold pandekagen på midten og derefter på midten igen så du har en kvart pandekage med fyld.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

2 kommentarer

 • Lene Sonne

  Det bedste er når der er nok pandekager til desserten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Hahaha det er fedt ja! 😀

   De varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizzatoppet kylling og kartoffelsalat med fetadressing.