Bøffer i baconsovs og honningglaseret ovnkartofler.

Pizzatoppet kylling og kartoffelsalat med fetadressing.

Jeg ELSKER fetaost – okay jeg elsker stort set alt ost, men fetaost er specielt lækkert. Jeg er vild med den salte smag det bidrager med til en ret og den skønneste cremet fornemmelse den giver.

For noget tid siden havde jeg handlet ind og forberedt mig på en opskrift kartoffelsalat med fetadressing, lidt ala min pastasalat med fetadressing – men jeg blev forhindret i at lave retten, da jeg havde glemt at tage kød op af fryseren dagen før, og dermed ikke fået kartoflerne lavet som skulle bruges. Det sker. Derfor så jeg midt snit til at putte det på mandagens menu, eftersom søndagen stod på bøffer i baconsovs og honningglaseret ovn kartofler (link til opskriften er her). Jeg havde lavet 2 kartoffelfade søndag, for jeg synes ikke min kartoffelsalat skulle have honningsmagen, om end det ved nærmere eftertanke sikkert havde været ret lækkert til fetaosten! Måske man skulle overveje det alligevel? Nå men jeg havde blot lavet nogle standart kartofler med salt, peber og olie i et fad ved siden af til denne ret søndag for så var der kartofler til aftensmaden mandag.

photogrid_1525874493363

Som tilbehør til kartoffelsalaten fik vi nogle lækre kyllingebryster med pepperoni og chedderost – pepperonien gav kyllingen en skøn krydderede smag. Jeg dryssede dem derudover med lidt salt og peber.

photogrid_1525874465493

Ingredienser:

 • 800 gram kartofler.
 • Olie.
 • Salt.
 • Peber.
 • 150 gram fetaost (jeg bruger helst puck)
 • 2 spsk cremefresie.
 • 2 fed hvidløg.
 • Salt og peber til tilsmagning.
 • 4 stykker kyllingbryst.
 • en god håndfuld pepperoni (jeg har altid små poser i fryseren fordi der er overskud når vi laver pizza)
 • 100 gram chedderost.
 • Salt.
 • Peber.

Grøntsager til gnavegrønt, vi brugte agurk, peberfrugt og gulerødder.

photogrid_1525874544313

Fremgangsmåde:

1. rens kartoflerne, skær dem over ved behov – læg dem i et ildfastfad og drys med salt, peber og olie. Hvis du har kartofler fra dagen før kan disse også med fordel bruges – og så springer du blot ned til punkt 3.

2. Sæt kartoflerne i ovnen til de er godt møre og let lysebrune – det tager ca 35-45 minutter på 180 grader. Lad dem køle af.

3. Skær små riller i kyllingen og put pepperoni ned i rillerne. Drys med ost og sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca 20-25 minutter så de er gennemstegte.

4. blendt fetaosten sammen med cremefresie og smag til med salt og peber. Vend de afkølet kartofler i cremen.

5. skær grøntsagsstænger ud og server den kolde kartoffelsalat med det varme kylling.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

 

2 kommentarer

 • anette

  Vil bare rose din blog
  Denne ret er fantastisk og hele familien glade

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Hej Anette.
   Tusind tak! Hvor er du bare sød! 🙂

   De varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøffer i baconsovs og honningglaseret ovnkartofler.