Rejer ala creme med nachos.

Appelsin brownie med hvid chokolade og mandler.

Det er efterhånden almen viden at jeg er glad for kage, tja egentligt nok for glad. Ikke desto mindre har jeg alligevel bagt en lækkerbiksen af en brownie. Den er bagt med hvid chokolade, men da den på ingen måde er blond, synes jeg stadig det er mere en brownie end det er søsteren blondie.

Jeg er vild med lettere underbagt brownie – det er bare lækkert hvis man spørger mig, men man kan også sagtens give den 5 minutter mere.

photogrid_1525694240851

Denne brownie er lavet med mandler og appelsinsirup – det er super nemt at lave og så smager det jo fantastisk!

Jeg er vild med de sprøde nødder og den søde og syrlige appelsin sirup – det giver et perfekt samspil til den ellers fede kage. Man kan lave brownie på alle mulige måder – hvilket jeg ofte selv gør, dette var en test, og den var særdeles vellykket hvis jeg selv skal sige det!

photogrid_1525694203347

Siruppen har nogle steder sat sig som en karamel sammen med chokoladen, hvilket gør brownien ekstra chewy og lækker. Der kunne sagtens have været mange flere mandler i . Men den mængde jeg har tilføjet er også helt fint.

Når man bager brownie er det vigtigt med tålmodighed – brownie smager nemlig aller bedst når den er afkølet helt og DET tager tid. Desværre. Men det er klart hver at vente på at de små lækre chewy bidder af himlen er kølet ned og klar til indtagelse. Jeg spiste et lille stykke da den var kølet lidt af, men først til aften fik jeg et ordenligt stykke og wauw, det var lækkert! Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg bager denne variant.

Til opskriften skal man bruge appelsinsirup, måske kan man købe det? Men det er super nemt at lave det selv. 200 gram sukker – saften fra 2 appelsiner og lidt vand. Siruppen skal koge ind ca. 15 minutter, den er stadig tynd når den skal køle ned, men tykner langsomt. Hvis den er for tynd kan man give den et opkog så den reduceres – hvis den er for tyk kan man tilsætte lidt ekstra vand og give den et opkog mens man røre det sammen. Det er super lækkert og sirup kan man selv lave af det meste.

photogrid_1525694265692

Ingredienser:

225 gram smør.
400 gram sukker.
200 gram brun farin.
4 æg.
1 tsk vanilje.
250 gram mel.
1,5 tsk bagepulver.
1 knsp salt.
200 gram hvid chokolade.

Topping: 6 spsk appelsinsirup og 200 gram mandler.

Fremgangsmåde:

1. Smelt chokoladen i microovnen og lad den køle en smule.
2. Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen, det skal være let og luftigt – det tager et par minutter.
3. Put et æg i af gangen og rør sammen.
4. Tilsæt mel, vanilje, bagepulver, og salt.
5. Rør chokoladen i.
6. Put dejen i et ovnfast fad, med enten bagepapir eller smurt, fadet skal ca være 25 x 25.
7. Bland mandlerne med det meste af din sirup og put det i dejen. Hæld lidt ekstra sirup på toppen.
8. Bag kagen i en forvarmet ovn, 180 grader i 25-35 minutter alt efter ovntype og bagehårdhed. Kagen skal være gennem bagt.

Kagen serveres i små stykker.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

4 kommentarer

  • Jenny

    er det den fra Emmerys?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      Hvilken? 🙂 Og hvad er Emmerys? 🙂

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jenny

      Den minder bare meget om Emmerys hvide brownie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      Jeg har lige googlet mig frem til deres opskrift – jeg kendte den nemlig ikke. Der er egentligt ret mange foreskelle på deres og min opskrift kan jeg se, men jeg tror at der findes mange opskrifter rundt omkring på en brownie med hvid chokolade, appelsinsirup og mandler – for det smager helt fantastisk!
      Jeg har egentligt bare taget min normale brownieopskrift, og erstattet den mørke chokolade med hvid chokolade samt tilsat mandler og sirup, og det blev en stor succes. 🙂

      De varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejer ala creme med nachos.