Pandekager med kylling og karry.

Madplan 06.05.18.

En ny måned med masser af forårsstemning, hvor er det bare skønt! Jeg elsker at vejret er blevet så godt at pigerne bare kan løbe ud i haven og lege – at vi kan tage på legepladsen uden flyverdragt og bare hygge os og have det godt. Det er skønt!

Den seneste uge har stået på en smule overspringhandlinger når det kommer til maden, og vi har primært levet af rugbrød, pasta med kødsovs og så har vi spiste hos familien flere gange – af den årsag er der heller ikke kommet nogle nye opskrifter på bloggen. Det beklager jeg, men vi har haft en hel del at se til. Næste uge har jeg til gengæld planlagt ned til mindste detalje og jeg satser stærkt på en ny ret stort set hver dag! Men det går selvfølgelig ikke altid som man planlægger.

photogrid_1525459913090

I skal selvfølgelig ikke snydes for en madplan, selvom jeg ikke har lavet nogle nye retter denne uge – så vi graver i gemmerne og så håber jeg på at stykke en masse lækkerier sammen som også i vil elske.

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: pandekager med kylling og karry.

Okay, nu sagde jeg godt nok at der ikke var nogle nye opskrifter i denne uge men en enkelt ny opskrift er det altså blevet til i løbet af den seneste uge – det er disse lækre pandekager med fyld af salat, kylling og karrydressing. Ost og den lækreste sprødstegte bacon udgør en uundværlig del af pandekagen.

photogrid_1525454803706

Mandag: græske mini farsbrød med ovnbagte kartofler og tzatziki.

De her små venner er så lækre! De er fyldt med den dejligste salte fetaost, masser af løg, hvidløg og peberfrugt. Derudover serveres de med sprøde ovnbagte kartofler. Lav kartofler til både mandag og tirsdag – så slår du to fluer med et smæk!

Retten serveres med en let salat, som jege formoder at der er rester fra til tirsdag. Salaten består af:

1/2 agurk, 1/2 iceberg salat hovede, 2 tomater, 1/2 rød peberfrugt og en lille dåse majs.

photogrid_1522306044550

Tirsdag: Frikadeller og pikant kartoffelsalat.

Den pikante kartoffelsalat er en af mine favoritter, den smager super godt, og så er den også god dagen efter i madpakken, mums! Den serveres med frikadeller og så er der rester fra den lette salat fra igår, som nydes til kartoffelsalaten.

photogrid_1523216705844

Onsdag: One pot laks i hollandaise.

Denne ret er både nem og mega lækker. Jeg er vild med one pot pastaer fordi de stort set bare passer sig selv og så er det også et plus at der ikke er ret meget opvask når man er færdig i køkkenet.

photogrid_1522214052108

Torsdag: Cheeseburger pastasalat.

Denne pastasalat fik jeg Jesper til at lave torsdag, og den er virkelig lækker! Jeg elsker smagen af den og bonus er helt klart at den er madpakkevenlig – så i kan med fordel tage resterne med på madpakken fredag, hvis der da er nogle, for pasta salaten smager virkelig alt for godt!

photogrid_1519160789230

Fredag: Ristaffel med kylling i karry.

Dette er en af børnenes favoritter. Vi har faktisk altid en portion af kylling i karry i fryseren og det er mega lækkert på de travle dage. Jeg kan derfor anbefale af lave en god portion af denne, men jeg har dog kun skrevet opskriften til en enkelt dag.

Ristaffel tilbehøret kan varieres i uendeligheder men jeg har skrevet vores favoritter på indkøbslisten:

 • 2 bananer.
 • 3 kiwier.
 • kokosmel.
 • peanuts.
 • 1/2 rød peberfrugt.

photogrid_1521319167349

Lørdag: Pasta med kødsovs.

En ret vi basically har levet af denne uge – ej det lyder ikke ret fedt, men med konfirmation, husnedpakning, alle de administrative ting i forbindelse med en flytning, salg af vores ovenskydende møbler m.m. ja så har min hjerne været på overarbejde. Jeg har mega mange ideer til nye retter, men tiden til at føre dem ud i livet har ikke været der. Når fryseren så er fyldt op med kødsovsrester, er det bare let at tage en pose eller to op og varme.

Jeg servere ofte let kogt broccoli som tilbehør til pasta/kødsovs, på den måde føler man sig ikke så oppustet som man ofte kan, når man har spise alt for meget pasta.

pasta-med-koedsovs1

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
Kokosmel.
Peanuts.
1 lille dåse majs.
Olie.
300 gram mel.
Karry dressing.
1 terning hønsebullion.
1 dåse kokosmælk.
Ris.
1 dl havregryn.
4 spsk mayonaise.
Burgerdressing.
2 pose hollandaisesovs pulver.
1 dåse tomatpure.
Tomatsovs (1 portion eller glas.)
1200 gram pasta (gerne fuldkorn)

Krydderier:
Oregano.
Salt.
Karry.
Paprika.
Peber.
Timian.
Oregano.

Frugt og grønt:
2 bananer.
3 kiwier.
2 rød peberfrugt.
2 agurker.
1 iceberg salat.
1 hjertesalat.
4 tomater.
1 broccoli hoved.
5 rødløg.
8 fed hvidløg.
2 løg.
2 kilo små kartofler.
1 god håndfuld spinat.
200 gram grøntsager (hvad du har i overskud/på frost.)
300 gram gulerødder.

Kød:
1400 gram hakket oksekød.
300 gram forstegt kylling.
1 pakke bacon i skiver.
500 gram kylling i strimler.
500 gram hakket svinekød.
500 gram laks.

Mejeri:
200 gram fetaost.
250 gram græsk yougurt.
3 æg.
1 liter mælk.
250 gram fløde.
Smør.
1 pose revet cheddarost.
200 gram buko pikantost.
150 gram cheddarost i blok.
Revet pamasan som topping.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du er velkommen til at følge med.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor.

2 kommentarer

 • Margit Bruhn

  Det ser dejligt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   Tusind tak for din skønne kommentar!

   De varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen, #hashtagmor

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager med kylling og karry.