Spicy nachos med pulled chicken og purløgsdip.

Madplan 29.04.18.

Denne uge har budt på en masse hygge, kun 3 arbejdsdage og dermed en del tid med pigerne og manden. Sammentid har den også stået på søgning af bolig, for lige om lidt er der jo kun 2 mdr til huset skal fraflyttes, uff! Det bliver for crazy og flytte fra det hus vi har renoveret fra bunden og som pigerne er vokset op i, ja Ellie er tilmed født her! Men det er sammetid en vildt spændende fremtid vi går i møde, og jeg er sikker på at alt bliver helt perfekt.

photogrid_1524865134362

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: nachos med pulled salsa chicken.
En lækker søndagsmenuen – lav en hel portion pulled salsa chicken, så er det nemlig både til aftensmaden søndag, mandag og lidt madpakke rester til frokost de første dage i ugens løb. Det er så lækkert mørt med dette pulled chicken – og sammen med de sprøde nachos, den fede ost og cremefresiedressing, så er det bare en skøn ret.
Det kan med fordel serveres med gnavegrønt – jeg har skrevet gulerødder, peberfrugt og agurk på indkøbslisten, så er retten lidt sundere.
Derudover skal du gange opskriften med 2, det skal du tage højde for når du laver det, men jeg har selvfølgelig taget højde for det i indkøbslisten.

photogrid_1524428804443

Mandag: tacobowl.
Med kylling fra søndag, en masse grøntsager og ris hæver vi sundhedsniveauet fra igår, den her tacobowl er super lækker!

photogrid_1524512182852

Tirsdag: kyllingerulle og baconkartofler.
Denne opskrift var i vilde med – tusind tak! Jeg er også selv vild med den, det er nemlig en skøn ret med masser af ost og bacon. Mums! En salat bestående af icebergsalat, tomat, agurk, gulerødder og peberfrugt har jeg skrevet ingredienser på indkøbslisten til. Lav en god portion, så er der nemlig rester af salaten til i morgen.

photogrid_1524569178516

Onsdag: laks med hollandaisesovs, kogte kartofler og salat.
Denne ret har jeg ikke en opskrift på bloggen af, men den får i selvfølgelig her:

Ingredienser:
Laks til 4 personer (vi havde 600 gram)
1 forårsløg.
Salt.
Peber.
600 gram kartofler.
Lidt smør.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
4 dl mælk.
Salat fra tirsdag.

Fremgangsmåde:
1. Skær forårsløg i skiver.
2. Put laksene i et ovnfast fad.
3. Drys salt, peber og forårsløg på laksen.
4. Sæt laksen i ovnen ca 30-40 minutter på 180 grader varmluft.
5. Rens kartoflerne og skær dem ud. Kog dem møre.
6. Skær salat.
7. Når der er 5 minutter til maden er klar, laves sovsen: Smelt smør i en gryde, tilsæt knorrs hollandaisesauce pulver, rør rundt, tilsæt mælk lidt af gangen til du synes sovsen har den rette konsistens.

photogrid_1515877453371-680x680

Torsdag: Fyldt græsk farsbrød med tzatziki.
Dette farsbrød smager SÅ godt. Jeg er vild med osten der smelter let så den er blød og lækker, mums. Der er farsbrød på madplanen 2 gange, men der er så stor forskel på smagen, at det sagtens kan forsvares.
Jeg har skrevet 600 gram kartofler på indkøbslisten og gulerødder som tilbehør – gulerødderne skæres i lange stykker og bages i ovnen ligeså længe som kartoflerne. Jeg lader dem oftest bare ligge i samme fad og hygge sig i ovnen.

fyldt-graesk-farsbroed-med-taziki0

Fredag: pastasalat med fetadressing.
Fetadressingen er super lækker til denne pastasalat, den giver en perfekt afrunding på en skøn pastasalat og så ligger den sig faktisk “på” pastaen, super skønt!
Hvis du har lyst kan du lave dobbelt portion af pulled chicken søndag, og fryse de 600 gram ned til denne (så er der mega nem mad på programmet) – ellers må du igang igen, hvis en mildere marinade er at foretrække.

pastasalat-med-fetadressing8

Lørdag: kylling boller i karry.
Denne ret er en sikker vinder. Jeg elsker den skønne børnevenlige ret men med kylling i stedet for svinekød. Det giver en smule bedre samvittighed i forhold til helbredet, og så smager det også skønt!

kylling-boller-i-karry4-2

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonial:
2 poser tortilliachips salt.
1 pose tortilliachips chili.
2 glas salsa.
2 spsk mayo.
1 dåse majs.
Olie.
2 breve knorrs hollandaisesauce.
1 dl havregryn.
2 spsk mel.
1 kilo ris.
Et glas grøn pesto.
500 gram pasta.

Krydderier:
Paprika.
Løgpulver.
Peber.
Salt.
1-2 spsk karry.
Oregano.

Frugt og grønt:
1 icebergsalat hovede.
2 tomater.
3 peberfrugter.
To gode håndfulde purløg.
1 pose edamamebønner.
3 rødløg.
1 pose spinat.
1 forårsløg.
2 kilo kartofler.
3 agurker.
9 fed hvidløg.
2 kilo gulerødder.
Ærter.
Bønner.

Mejeri og køl:
1 pose cheddarost.
1 pose mozerellaost.
1 bøtte cremefresie.
2 bøtte små mozerellaoste kugler.
1 pakke bacon strimler.
100 gram bacon i stykker.
Aioli.
Smør.
1 liter mælk.
2 dl græsk yougurt.
500 gram puckost.
200 gram fetaost.

Kød:
1200 gram kylling bryst.
1000 gram hakket kylling.
Laks til 4 personer (ca. 600 gram)
800 gram hakket svinekød.

Hvis du har lyst til noget andet kan du i stedet finde en gammel madplan her, eller en budget madplan her. Du kan også finde mine tips til at minimere madspild og spare penge her.

Jeg er at finde på instagram og facebook, hvor du er velkommen til at følge med.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy nachos med pulled chicken og purløgsdip.