Butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise.

Sommertilbehør til din grillaften.

Findes der noget bedre en varm aften end udendørs grillhygge i familiens selskab? Vi går de varme måneder i møde – det er så skønt! I den forbindelse skal der selvfølgelig lidt tilbehør til grillmaden på bordet. Jeg har lavet en liste over de favoritter jeg har til grill tilbehør.

photogrid_1523991045784

Grillet majs er en selvfølge – men pastasalater, kartoffelsalater og andet godt kan jo varieres i uendeligheder.

Nedenfor skriver jeg om tilbehøret, ligger billeder op og linker til opskriften

Pikant kartoffelsalat.

en af mine favoritter når det kommer til kold kartoffelsalat er den pikante version, den smager helt fantastisk og så er den dejlig nem. Jeg elsker at lave kartoffelsalat af bagte kartofler, egentligt synes jeg også at det er fint nok at lave det af kogte kartofler, men det smager altså bare bedre når de er bagte.

Denne kartoffelsalat servere jeg oftest til frikadeller, men jeg er sikker på at den også ville gøre sig godt til grillmaden. Som tilbehør til eksempelvis en række gode ben eller langtidsstegt hvidløgs marineret kylling. Som tilbehør kan jeg anbefale et par grillede majskolber med rigeligt smør og en blandet salat bestående af iceberg salat, agurk, tomat, peberfrugt og fetaost for at opveje det fede element fra kartoffelsalaten.

photogrid_1523216705844

Pikant pastasalat.

Hvis vi i stedet bevæger os hen mod pastasalaten, men stadig bliver i det pikante område, er en pikant pastasalat virkelig ikke at kimse af. Den er let at lave og så smager den helt fantastisk. Igen ville jeg servere den til hvidløgsmarineret kylling eller en god bøf. Det er naturligvis en god ide at servere en grøn salat med iceberg salat, agurk, tomat, peberfrugt og fetaost som i ovenstående tilfælde, men det er ikke lige så nødvendigt da pastasalaten føles lettere end kartoffelsalaten.

photogrid_1518615214308

Pastasalat.

Ønsker du en lettere variant af pastasalat kan denne klart anbefales. Hvis der også skal spares på kalorierne kan bacon undlades og der kan tilsættes ekstra bønner, salat m.m. En traditionel pastasalat som egner sig godt til det meste grillmad, eksempelvis en god grillet pølse med grillet brød og ketchup, sennep og remolade til at dyppe i. Mums!

photogrid_1520366430904

Klassisk kold kartoffelsalat.

Endnu en kartoffelsalat, men denne gang en helt traditionel version. Den passer også super godt til det meste grillmad, men specielt til de grillede pølser og en BBQ marineret kylling eller mørbrad egner den sig særligt godt. Endnu engang er det en god ide at servere denne med grillede majs kolber og en frisk salat bestående af icebergsalat, tomat, agurk og peberfrugt. Denne grillmenu er helt klassisk og i vores husstand altid en sikker vinder.

photogrid_1522354843068

Grillet kartofler og grønt.

Vi spiser en del ovnbagte kartofler når der er kartofler på menuen hos os – det synes jeg bedst om. Men når solen står højt på himlen og varmen er ovre os, så er det skønt at komme udenfor. I den forbindelse bruger jeg ofte grillen til det job – opskriften er som denne, blot i en grillegnet beholder (du kan bruge en sølvbakke) og på grillen i 30-45 minutter.

photogrid_1523623663358

Grillet kartofler og grøntsager er lækre som tilbehør til de meste kød, kun fantasien sætter grænserne.

Pastasalat ala clubsandwich.

Denne pastasalat er super frisk og lækker – til en grillaften ville jeg droppe kylling og bacon i pastasalaten og i stedet marinere noget kylling i karry/olie, omvikle det med bacon og smide det på grillen. Derudover kan man altid smække et par pølser på grillen og som tilbehør nogle grillede majs med rigeligt smør og salt. Mums!

20180410_170043

Nu glæder jeg mig bare til nogle grillaftner, men mon ikke de snart kan komme med det vejr de har lovet de næste dage? I hope so!

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise.