Pastabake med kylling og mornaysovs.

Butterdejssnegle med kartofler og mayonnaise.

Endnu en hverdagsfavorit er butterdejssnegle med ovnkartofler og mayonnaise. Det er en ret fra min opvækst hos min mor, og den bliver man virkelig aldrig træt af! Butterdejen er sprød og lækker og kødfyldet er lidt som frikadeller. Mums! Jeg har egentligt aldrig helt vist hvordan min mor lavede butterdejen, men det var noget med kød, butterdej og sammenrulning, så here we go. Jeg har tilføjet løg, det er jeg ret sikker på at hun ikke brugte, hvis jeg kender min mor ret, men jeg elsker løg, så løg it is. Jeg tog egentligt blot udgangspunkt i min frikadelleopskrift, og så udviklede jeg den til en snegleopskrift, da jeg første gang lavede disse banditter i mit køkken.

photogrid_1523822232303

Som tilbehør til disse skønne snegle blev der i mit barndomshjem altid serveret den slags mayonnaise man kan købe på glas, jeg tror måske ikke det hedder mayonnaise? Men jeg serverede det blot med en god salatmayonnaise, mens pigerne og Jesper hellere ville have ketchup og remoulade, hvilket jeg selvfølgelig ikke argumenterede imod.

photogrid_1523822170532

Jeg har tidligere lagt opskriften på butterdejsskinkestang på bloggen, den kan også anbefales. Opskriften finder du her.

Som tilbehør til sneglene er det lækkert med noget gnavegrønt eller en hurtig salat. Gulerødder og agurk i stave er desuden også lækkert at dyppe i mayonnaise, så det er vist en ren win win.

photogrid_1523822253508

Jeg kryderede kartoflerne med en masse oregano lidt salt og peber og så smed jeg olie over. Endnu engang er kartoflerne ovnbagte – det kan jeg bare bedst lide, så det sker oftest herhjemme. Da jeg var ung og boede hjemme fik vi skivekartofler til, dem fra frost. Men jeg kan bedst lide at bruge rigtige kartofler, pigerne spiser nemlig altid ret mange når de bliver serveret.

Har du lyst til ovnkartofler og butterdej, men med noget andet kød, så er her opskriften på indbagt fyldt mørbrad.

Butterdejssneglene og tilbehøret kan absolut ikke kategoriseres som sunde, men de smager super godt og så længe det ikke er menuen hver eneste dag, så går det nok med lidt forkælelse engang i mellem.

photogrid_1523822202828

Det er en ret der tager lidt at lave, men det er mest ovntid der er tunge på vægtskålen, selve forberedelsen holder sig indenfor min tidsgrænse på 15-20 minutter.

Forberedelsestid: 45 minutter – heraf arbejdstid: 15 minutter – til 4 personer.

Ingredienser:

 • 1 rulle butterdej.
 • 500 gram hakket svinekød.
 • 1 løg.
 • 2 spsk mel.
 • Salt.
 • Peber.
 • 750 gram kartofler.
 • Salt.
 • Peber.
 • Olie.
 • Oregano.
 • Gnavegrønt.

Fremgangsmåde:

 1. tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Skær løget i stykker og bland med kød, salt, peber og mel – lad det trække mens du laver kartoflerne klar.
 3. rens kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
 4. Put kartoflerne i et ildfast fad og hæld godt med krydderier og olie på og bland godt sammen.
 5. Sæt kartoflerne i ovnen, de skal have ca 35 minutter.
 6. Rul butterdejen ud (eller fold den ud hedder det vel?) og smør kødet ud over det hele.
 7. Rul den sammen, som hvis du bagte kanelsnegle og skær den i skiver jeg lavede ca 20 snegle.
 8. Læg sneglene over på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen sammen med kartoferne 25-30 minutter.
 9. Sneglene serveres med mayonnaise, kartofler og gnavegrønt.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen

1 kommentar

 • Jette

  Hej Mille. Jeg ville have puttet løg i den dag i dag 🙂 Hvordan jeg lavede butterdejen? Jamen den lavede jeg da ikke,jeg købte butterdejsplader og satte dem sammen og så puttede jeg farsen på,og Vupti ind i ovnen og frem med kartoflerne og Miracelvip,og så bare smovse 😛 :-P..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastabake med kylling og mornaysovs.