Madplan 15.04.18.

Pastabake med kylling og mornaysovs.

photogrid_1523821876273

I dag har vi været en tur til økodag, hvor køerne skulle på græs. Det var simpelthen så hyggelig en dag i familiens tegn, med små ko snuder at røre og en masse andre dyr. Pigerne var vilde med det, og Agnes var utilfreds med at vågne op fra lur og se at hun ikke var på bondegården mere – jeps, hun tog en lur i dag, det havde været for hårdt på landet. Haha

photogrid_1523822432508

Aftensmaden i dag stod på en let pastaret, kogte pastaer, mornaysovs, kylling og grøntsager. Mums! Egentligt er det kun fantastien der sætter grænser når vi kommer til denne ret. Man kan nemlig variere grøntsagerne i uendeligheder – men vi havde broccoli og rød snack peberfrugt i køleskabet, så det blev disse i dag. Af lækre alternativer kan jeg nævne revet gulerødder, blomkål, spidskål, majs, ærter, bønner og tomater, som sagt – kun fantasien sætter grænserne.

photogrid_1523821982258

Faktisk var planen for aftensmaden en helt anden, vi skulle have haft en anden variant af kartoffelsalat med kylling til i dag, men da jeg i går lavede aftensmad glemte jeg at lave ekstra kartofler og derfor blev i dag lidt anderledes. Kartoffelsalaten må gemmes til en anden god gang. Når jeg står over for situationer hvor maden ikke helt bliver det som jeg havde tænkt, så er jeg virkelig glad for den medfødte kreative evne jeg heldigvis har fået, det kunne være endnu mere kreativt, men tiden var knap så vi måtte klare os med det tiden tillod, og heldigvis var det super lækkert anyways – men hey, hvilken ret med moneysovs er ikke lækker?

photogrid_1523821915138

Hvis du hellere vil have en kartoffelsalat kan jeg anbefale min pikante kartoffelsalat, den finder du her.

Jeg dryssede retten med en smule cheddarost, mest af alt fordi vi havde en rest af det i køleskabet, men også fordi jeg elsker ost – og det kan nærmest ikke blive for meget ost for mit vedkommende. Haha! Cheddarosten kan sagtens undværes eller erstattes med en anden type ost hvis man hellere vil det.

photogrid_1523821809262

Jeg toppede efter tilberedning min pastabake med stegt bacon, det kan man altid spise, kan man ikke? Det giver en saltet smag til retten og lidt sprødhed.

Endnu mere bacon siger nu? Prøv baconbomben, opskriften er lige her!

Forberedelsestid: 30 minutter. – Heraf arbejdstid: 15 minutter. – til 4 personer.

Ingredienser:

  • 400 gram pasta.
  • Lidt salt.
  • Lidt olie.
  • 200 gram grøntsager.
  • 200 gram forstegt kylling.
  • 1 karton mornaysovs (en halv liter).
  • 50 gram cheddarost (valgfrit)
  • lidt peber.
  • 1 pakke bacon i skiver.

photogrid_1523821773753

Fremgangsmåde:

  1. kog pastaen i en masse vand, lidt salt og lidt olie til den er al dente. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. skær bacon over i 2 og steg dem på en pande.
  3. skær grøntsagerne i små stykker, jeg brugte broccoli og peberfrugt og put dem i et ildfast fad med kyllingen. Hæld pastaen over når den er færdigkogt.
  4. bland ingredienserne godt sammen. Og hæld moneysovsen på toppen.
  5. drys cheddarosten på toppen og afslut med friskkværnet peber på toppen.
  6. sæt retten i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  7. skær lidt gnavegrønt, vi fik lidt peberfrugt og en lille dåse majs som tilbehør – begge dele elsker pigerne.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 15.04.18.