Indbagt mørbrad med ovnkartofler.

Madplan 15.04.18.

Denne uge er forsvundet med lynets hast – det samme er lørdagen. Men weekender er jo aldrig ovre før de overhovedet er startet. I morgen er planen at tage en tur til økodag, hvor pigerne helt sikkert vil nyde at se en masse dyr!

photogrid_1523732085961

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: klassisk tærte med porre og broccoli.
Den her opskrift er baseret på en købedej, meeen det er mega nemt at lave sin egne. Opskriften på dej får i her, og resten er i linket oppefor.

Dej:
100 gram blødt smør.
2 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
3-5 spsk vand.
1 knivspids salt.

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
2. Bland alle ingredienser til tærtedejen.
3. Tryk dejen ud i et tærtefad – få dejen trykket godt op af kanterne så den ikke falder sammen under bagning.
4. Bag tærte dejen uden fyld i ca 10 minutter mens du gør tærtefyldet klar.
5. Fyldet ligges på dejen. Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
6. Æggemassen hældes ned i tærteformen.
7. Osten fordeles på toppen.
8. Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten.
9. Tærten bages i ca 45 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.

klassisk-taerte-med-porrebroccoli0

Mandag: sprøde sommersandwich med kylling og bacon.
Disse sprøde sandwich med fyld af bacon, cheddar, kylling og grøntsager er vildt gode! Jeg er helt vild med dem til en let og hurtig aftensmad.

På indkøbslisten har jeg tilføjet ingredienser til 6 sandwich – 2 til hver voksen, 1 til hvert barn. Det passer desuden også perfekt med at der i mine baconpakker var 6 skiver og der derudover var 6 ciabattaboller i en pose.

photogrid_1523388591676

Tirsdag: pastasalat ala clubsandwich.
Med inspiration fra den skønne clubsandwich og for at bruge resten af den kæmpe pakke forstegt kylling fra mandag stod den tirsdag på en pastasalat med kylling, karrydressing, bacon og grøntsager. Mums!

20180410_170043

Onsdag: one pot pasta ala carbonara.
Det er efterhånden noget tid siden denne ret har været på madplanen, men den smager super godt sammentid med at den er vildt nem!

photogrid_1518179757431-680x680

Torsdag: pasta & kødsovs.
Jesper laver mad om torsdagen, så denne gang fik han besked på at bikse en omgang pasta & kødsovs sammen inden jeg kom hjem fra arbejde. Vi dryssede med rigeligt ost – det kan både være parmasan, cheddarost, mozerellaost eller hvad man ellers kan lide. Jeg har skrevet 100 gram cheddarost på listen, byt de 100 gram ud hvis du ønsker en anden variant.

I opskriften skal bruges 200 gram grøntsager – brug resterne fra køleskabet, en halv gul peberfrugt, en halv rød peberfrugt, lidt tomater, resterne af broccolien og gerne stokken skåret i små bidder, der er derudover formenteligt også lidt spinat og edamamebønner at bruge til kødsovsen.

pasta-med-koedsovs0-1

Fredag: indbagt mørbrad med ovnbagte kartofler, bearnaise og bønnefritter.
Mørbrad er mega lækkert kød, Jeg elsker elsker elsker det. Ovnbagte kartofler, bønnefritter og bearnaise gør det helt klart endnu bedre.

Lav dobbelt op på kartofler denne dag, så er søndagsmenuen hurtigt overstået.

photogrid_1523623629541

Lørdag: pikant kartoffelsalat med frikadeller.
Man kan altid spise kartoffelsalat ikke? Og med frikadeller er det en succes. Jeg laver ofte en kæmpe portion og fryser ned i små poser når jeg alligevel er igang – så er der nem mad til andre dage.

Min kartoffelsalat er baseret på stegte kartofler og med en cremet dressing af pikantost, mayonnaise, hakket løg og peberfrugt. Den er helt fantastisk!

photogrid_1523216705844

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
2 dl hvedemel.
1 dl fuldkornsmel.
6 ciabatta bolle.
Salat mayonaise.
1 dl havregryn.
Olie.
1/4 pose frosne bønner.
1 brev bearnaisesovs.
Karry dressing.
1 dåse tomatpure.
Tomatsovs (1 portion eller glas.)
1000 gram fuldkornspasta.
250 gram spaghetti /marcaroni.

Krydderi:
Salt.
Peber.
Paprika.
Timian.
Oregano.

Mejeri/køl:
200 gram cheddarost.
9 æg.
150 gram ost.
Ca 250 gram smør.
200 gram buko pikantost.
1/2 bøtte hvidløgsost fra buko.
1 rulle butterdej, fra køl.
1l mælk.
3.5 dl fløde.
200 gram parmasanost.

Kød:
150 gram skinkestrimler.
400 gram forstegt kylling.
500 gram hakket svinekød.
1 hel afpudset mørbrad.
2 pakke bacon i skiver.
500 gram hakket oksekød.
250 gram bacon i tern.

Frugt og grøntsager:
1 broccoli.
1 porre.
5 tomater.
Agurk.
Tomat.
5 Rødløg.
1750 gram små kartofler.
1 rød peberfrugt.
1 gul peberfrugt.
2 dl edamamebønner.
1 salathoved.
2 store håndfulde spinat.
4 forårsløg.
Hakket persille.

Hvis i vil spare lidt penge har jeg tidligere lavet en budgetmadplan, den kan i finde her. Hvis i hellere vil prøve en anden uge, så kan i klikke her.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indbagt mørbrad med ovnkartofler.