Frikadeller med pikant kartoffelsalat.

En helt fantastisk chokolade mud cake.

Mud cake er ganske enkelt en fyldig chokoladekage med en blød kerne – Mums! Jeg er vild med mud cake der er meget blød, men den er også god selvom den får til den gode side. Agnes og jeg bagte den i lørdags da vi fik gæster, og den fik lige 5 minutter til den gode side, som det ses på billederne.

photogrid_1523302220736

Både pigerne, gæsterne og vi synes kagen smager vildt godt, og den var væk inden lørdagen var slut. Ups!

photogrid_1523302397463

Vil du hellere bage en banankage med chokoladetopping, så finder du opskriften her.

Det er sådan en kage jeg stort set altid har alle ingredienserne hjemme til, og så tager den ikke ret lang tid at røre sammen. Den er sprød på toppen mens den er blød og lækker i midten.

photogrid_1523302510257

Ingredienser:
250 gram blødt smør.
350 gram sukker.
4 æg.
250 gram mel.
200 gram mørk chokolade.
4 spsk kakao pulver.
2 tsk. vanillesukker.
1 knsp salt.

photogrid_1523302263081

Fremgangsmåde:
1. Smør, sukker og æg røres sammen med en håndmixer.
2. Melet røres i lidt ad gangen.
3. 200 gram smeltet chokolade blandes i sammen med kakaopulver, vanillesukker og salt.
4. Smør en rund form med rigeligt smør og kom dejen i.
5. Kagen bages i 25-35 minutter på 190 grader varmluft. Hvis du ønsker en meget svampet og blød kage skal den kun bages i 25 minutter – mens en fastere kage skal have ca 35 minutter, men hold øje løbende.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

2 kommentarer

  • Louise

    Kagen lyder super lækker, men jeg har lige et spørgsmål. Hvor stor springform bruger du? Jeg vil helst ikke have en for bagt kage ud af det 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • hashtagmor

      hej Louise.
      beklager jeg ikke fik det tilføjet til opskriften, det plejer jeg egentligt, så godt du spørger 🙂 ..
      jeg har brugt en form der er ca 25 cm i diameter 🙂
      de varmeste hilsner
      Michelle Elbæk Jensen

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller med pikant kartoffelsalat.