Nem og hurtig mad - max 30 minutter fra start til slut.

Madplan 08.04.18.

Denne uge har stået på virkelig mange aftener ude af huset – vi har nemlig haft flere fremvisninger på huset, spist hos familie m.m. af den årsag er det meste gamle opskrifter – nogle enkelte dage har vi spist det jeg har sat på menuen, men kreativiteten til at finde på nye opskrifter har været væk i det kaos det har været denne uge med fremvisninger sent på eftermiddagen. Jeg vender stærkt tilbage, det lover jeg!

photogrid_1523125948969

Jeg har dog alligevel fået en lækker madplan sammensat denne gang, den består af en masse forskellige retter; vi tager blandt andet et smut til mexico og besøger grækenland på vejen.

photogrid_1523126045327

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: mexicansk lasagne.
Den her lasagne er super lækker, der er masser af smag i den og crunchy topping i form af cheddarost og sprød salat.
Jeg har derudover også fået masser af positive tilbagemeldinger på netop denne opskrift!

photogrid_1520454296285

Mandag: kyllinge boller i karry.
Traditionel ret, med et lille twist. Jeg er vild med hakket kyllingekød, så denne opskrift er klart min favorit når det kommer til boller i karry.

kylling-boller-i-karry4-2

Tirsdag: bøffer i fad med ovnkartofler.
Lækre saftige bøffer med en cremet tomatsovs og ost på toppen, serveret med grøntsager og kartofler bagt i ovnen. Nemt og lækkert.

photogrid_1517776718222-680x680

kartofee

Onsdag: græsk pitabrød med tzatziki.
Denne ret kommer med inspiration fra min tid i grillbar – vi havde en lignende variant af græsk pitabrød i Gittes grillbar, som dog minder om min med bøf og tzatziki. Det er super nemt og lækkert.

photogrid_1516999186899-680x680

Torsdag: cheeseburger pastasalat.
Vi er virkelig tæt på weekenden, og med denne pastasalat er jeg sikker på at i kan klare jeg igennem fredagens hårde arbejde også. Pastasalaten er lavet med udgangspunkt i en cheeseburger, men uden burgerboller og med masser af skøn pasta i stedet.

photogrid_1519160852743-680x680-1

Fredag: pizza med hvid sovs.
Fredag skal fejres – og det gør man jo bedst med pizza ikke? Denne pizza er super lækker – jeg er kæmpe fan af den hvide sovs i stedet for tomatsovs engang i mellem.

photogrid_1521239537442-1

Lørdag: skildpadder med kartoffelmos.
Har i ligesom jeg børn at glæde med jeres madlavning, så kan jeg anbefale jer at prøve en omgang skildpadder med kartoffelmos! Mine piger er ihvertfald vilde med det! Jeg er sikker på at også andre børn vil sætte pris på denne skønne ret.

kartoffelmos-med-skildpadder5-2

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
1 pose tacospice.
1 glas salsa.
1/3 pakke lasagneplader.
½ liter moneysovs.
1 lille dåse majs.
1 dl havregryn.
4 spsk mel.
300-400 gram ris.
4 pitabrød.
1 dåse hakket tomater.
Olie.
2 boullionterning.
250 gram grov pasta.
2 spsk mayo.
Burgerdressing.
1/2 pakke puckost.
Tandstikker.
Creamfresie dressing.

Krydderier:
Karry.
Salt.
Oregano.
Peber.
Paprika.

Kød:
2300 gram hakket oksekød.
1 pakke pepperoni.
1 pakke cocktailpølser (fra køl).
2 pakker bacon.
500 gram hakket svinekød.
500 gram hakket kyllingekød.

Frugt og grønt:
6 rødløg.
1 salathoved.
2 hjertesalat.
2 Agurk.
7 fed hvidløg.
2000 gram kartofler.
1000 gram gulerødder.
1 bøtte cherrytomater.
en god håndfuld persille.
1 rød snackpeber.

Mejeri:
1,5 L mælk.
150 gram revet cheddarost.
150 gram cheddarost i blok.
250 gram græsk yougurt.
1 pakke smør.
2 dl fløde.
225 gram revet mozerella.
1 rulle pizzadej.
1 pakke flødeost (Philadelphia).

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem og hurtig mad - max 30 minutter fra start til slut.