Madplan 01.04.18.

Min absolut favorit banankage!

Der var en gang hvor jeg tænkte banankage var en af de kedeligste kager man kunne bage, for hey jeg var vitterligt aldrig fan af den der version med et stykke pålægschokolade på toppen, som godt nok var svampet, men mest bare sådan bananklistret, neeej tak. Men men men, jeg har prøvet så mange versioner for mange år siden. Jeg opgav! Eller det gjorde jeg ihvertfald en årrække, indtil jeg for et års tid siden lavede den lækreste version til Agnes 2 års fødselsdag. Den version var nok bare en blanding af min tidligere erfaringer og opskrifter rundt omkring – men i dette tilfælde skulle jeg blot bruge en standart kage der var nem at farve, til en flagkage. Da jeg skar kagen ud inden den skulle samles havde jeg endeligt fundet opskriftEN! Den var simpelthen fantastisk. Jeg skyndte mig at skrive ned hvad jeg havde brugt til opskriften, bare så jeg var sikker på ikke at glemme den. Sidenhen har jeg bagt den flere gange.

photogrid_1522780032478

Hvis du er mere til en sød og virkelig syndig kage, så kan jeg til hver en tid anbefale den lækre oreo tærte med saltet karamel, den opskrift finder du her.

Jeg synes bedst om kagen når den er ret tyndt bagt, men man kan også bage en dobbelt portion eller bruge en mindre form og få den dobbelt så høj. Min bageform var en silikoneform fra Tupperware (tak til Jesper for hans korte karriere som tupperware sælger og alle de lækre produkter derfra, som jeg aldrig selv havde brugt penge på, hæhæ) – den er ca. 25 cm i diameter, kagen blev ca. 3 cm høj. Min chokolade var 3-5 mm høj.

photogrid_1522780084461

Jeg har valgt at lave min banankage med et godt lag chokolade på toppen, det behøver man praktisk talt ikke, men jeg elsker chokolade og jeg elsker mønstre og så er man jo nødt til det alligevel. Du kan også sagtens nøjes med en enkelt lag mørk eller lys chokolade alt efter præference – men den bliver bare en anelse mere festlig med 3 slags.

photogrid_1522780191910

Der var en lille pige der slet ikke kunne vente på alle hendes mors billeder – og en lidt større lille pige der blev ked af at høre at alt kagen var væk, da hun i dag blev hentet fra børnehave “kan vi ikke bare bygge en ny banankage når vi kommer hjem mor?” – begge piger var vilde med den.

I ferien bagte vi også en skøn bedstefar med skæg kage, opskriften kan du finde her.

Ingredienser:
2 æg
1/2 vaniljestang af god kvalitet
120 g sukker
75 g hvedemel
1 tsk bagepulver
75 g smør
1,5 moden banan (øko)

Smør til formen.

Topping:
150 gram smeltet chokolade.
Jeg brugte 50 gram mørk, 50 gram lys og 50 gram hvid som jeg overhældte kagen og “tegnede” mønster med.

photogrid_1522780152940

Fremgangsmåde:
1. Slår æggene ud i en skål.
2. Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, bland det sammen med lidt af sukkeret.
3. Smelt smørret i mikroovnen, lad det køle af.
4. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
5. Bland mel og bagepulver godt sammen.
6. Vend melblandingen forsigtigt i dejen.
7. Rør det afkølede smeltede smør forsigtigt i dejen.
8. Blendt bananerne og vend dem til sidst i kagen.
9. Bag banankagen i en smurt springform ved 180 grader i 30-40 minutter alt efter tykkelsen.
10. Lad den færdige banankage køle helt af, inden du overtrækker den med smeltet chokolade.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Du er altid velkommen til at følge med på bloggens facebookside (find den her) og min instagram (den kan du finde her)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 01.04.18.