Wishlist, 2 års fødselsdag.

Madplan 01.04.18.

Denne uge har stået på ferie i vores lille hjem; Jesper og pigerne har haft ferie hele ugen, jeg selv fra onsdag. Super skønt at have lidt ferie sammen! Sidste weekend var vi i legoland hvor vi endnu engang boede på det skønne hotel legoland – resten af ugen har stået på feriehygge, bagning af kage, besøg i blåvand zoo, familiehygge og masser af tøffetid.

photogrid_1522522994212

Nu til ugens madplan, det er her jeg samler alle uges opskrifter, indkøbsliste og billeder af maden. Jeg har netop færdiggjort madplanen til jer – og som altid er madplanen baseret på en familie på 4, vi har 2 små børn som selvfølgelig ikke spiser lige så meget som større børn, til gengæld har vi stort set altid rester som Jesper får med på madpakke – så min vurdering er at madplanen fungere til en familie med 2 voksne og 2 børn op til 8 års alderen. Suppler gerne med ekstra grøntsager, en lækker salat, nybagt brød eller hvad du ellers føler passer ind i dagens ret hvis i er en større familie.

Mine madplaner er altid lavet udfra de retter vi har spist i løbet af ugen, men derudover smider jeg andre retter ind, de dage hvor vi ikke har spise hjemme – det kan være dage hvor vi spiser hos nogle familiemedlemmer eller dage hvor vi har bestilt mad udefra (Yes – det sker!). Jeg har fokus på lette retter til hverdagene, men derudover så forsøger jeg at integrerer grøntsager i alle vores måltider for at få mere sundhed indover.

Jeg har ingen pris på mine madplaner – da jeg simpelthen ikke regner prisen sammen. Jeg handler forskellige steder hver uge og jeg køber blandt andet kød på tilbud. Vi har altid hakket tomat og krydderier på lager men jeg skriver alligevel varene på indkøbslisten herunder, selvom de findes i mit køkken som basisvare. Derved kan jeg ikke bare tage prisen på min bon og skrive den herinde, eller normal priserne fra min standart forretning; for sådan en har jeg ikke. Jeg kan dog, for at give jer en ca pris oplyse at jeg har et madbudget på 600 kr pr uge, som dækker aftensmad, morgenmad, frokost, shampoo, toiletpapir m.v. jeg handler primært økologisk og vælger gerne den dyre variant i køledisken.

I bunden finder du som altid en fuld indkøbsliste, men først ugens madplan – med links til opskrifter ved klik på navnet.

Søndag: græsk lasagne.
Jeg synes virkelig at det er sjovt at ekspermentere med forskellige retter, mit seneste forsøg er græsk lasagne. Den er med fyld af fetaost og toppet med en lækreste bechamel sovs tilsat ost.

Serveres med salat bestående af icebergsalat, agurk, tomat, majs og dressing.

photogrid_1522092168830

Mandag: græske minifarsbrød med tzatziki.
De her små venner var virkelig lækre – rub og stub blev spist denne dag, trods det at jeg lavede samme mængde mad som jeg plejer. Men mums hvor var det lækkert!

photogrid_1522306077716

Tirsdag: one pot laks i hollandaise.
Endnu en one pot pasta – denne gang med laks, for nogle siger jo at man skal begrænse sit indtag af “rødt” kød – så fisk og kylling skal helst være jævnligt på menuen. Jeg går personligt ikke helt vildt meget op i kostrådene på ugentlig basis – men periodisk spiser vi meget svinekød, i andre perioder lever vi nærmest af fisk og kylling, så mon ikke det går lige op? Ihvertfald hjælper denne ret i balanceregnskabet. Derudover er den både nem og lækker, så whats not to like!

photogrid_1522214052108

Onsdag: madroulade med kylling.
Bare fordi den er mega lækker! Og nem – as allways.. Nemt mad som sammentid er smagfuldt og lækkert er nok et ret gennemgående tema her på bloggen – som mor til 2 små, med fuldtidsarbejde og en blog, tja så er mad bare noget der gerne må være “hurtigt” overstået – og misforstå mig nu ikke, jeg elsker at lave mad, men jeg laver oftest mad alene med to små børn i køkkenet, hvilket hurtigt ender i kaos hvis ikke det er nemt at lave med en arm og øjne i nakken.

photogrid_1517257251825-680x680

Torsdag: kartoffelsalat med frikadeller.
Selvom foråret og sommeren i den grad lader vente på sig, så er menuen denne torsdag virkelig sommerlig. En skøn traditionel kartoffelsalat og frikadeller som min farfar ville lave dem. Smagfuldt, nemt og lækkert.

photogrid_1522354820639

Fredag: ‘farsbrøds Ø i kartoffel sø’.
Denne ret er særdeles børnevenlig, fyldt med lækkerier og så er den nem at lave. Win win.

Serveres med salat bestående af icebergsalat, agurk, tomat, majs og dressing.

farsbroeds-oe-i-kartoffel-soe4-1

Lørdag: ‘slange på flødebund’.
Endnu en børnevenlig ret, flødekartofler, bacon og medister – det kan de fleste mennesker vist lide – mine børn i særdeleshed. Agnes spurgte selv da vi lavede madplan om vi ikke snart skulle have netop denne ret, så selvfølgelig skulle den på menuen.

Serveres med salat bestående af icebergsalat, agurk, tomat, majs og dressing.

20180331_134646

Som altid finder du her en fuld indkøbsliste – og du kan finde opskrifterne på hver enkelt ret, ved at klikke på navnene udfra hver ugedag.

Kig altid indkøbslisten igennem inden du handler – måske har du allerede nogle af ingredienserne på lager, jeg har nemlig valgt at skrive alt på der skal bruges i retten, også selvom salt og mel nok findes i de fleste husstande.

Indkøbsliste:

Kolonialvarer:
1 dl havregryn.
Olie.
2 spsk mayonaise.
800 gram pasta.
2 pose hollandaisesovs pulver.
1 hakket tomat.
1 boullionterning.
2 spsk rasp.
100 gram hvedemel.
1/2 liter moneysovs.
50 gram fuldkornsmel.
2 dåser majs.
Dressing.

Krydderier:
Salt.
Peber.
Timian.
Oregano.
Muskatnød.

Kød:
1000 gram hakket svinekød.
400 gram hakket oksekød.
500 gram laks.
500 gram hakke kalv/svinekød.
300 gram forstegt kylling.
1 medister (500 gram).
1 pakke bacon.

Mejeri:
1 bakke smør.
250 gram cremefresie.
650 gram fetaost.
250 gram græsk yougurt.
2 liter mælk.
225 gram mozerella.
5 hele æg.
200 gram buko pikantost.
1 liter piskefløde.

Frugt og grønt:
4 rødløg.
1 løg (kan erstattes med rødløg)
2 kilo små kartofler.
3.5 kilo almindelige kartofler.
En god håndfuld hakket purløg.
2 røde peberfrugt.
13 fed hvidløg.
2 agurk.
500-700 gram gulerødder.
1 god håndfuld spinat.
1/2 aubergine.
3 porre.
6 tomater.
Icebergsalat.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wishlist, 2 års fødselsdag.