Græske minifarsbrød med kartofler og tzatziki.

Lækre frikadeller og klassisk kold kartoffelsalat.

Selvom foråret og sommeren i den grad lader vente på sig, så var menuen i vores husstand i dag virkelig sommerlig. Vores menu stod nemlig på en skøn traditionel kartoffelsalat og frikadeller som min farfar ville lave dem. Smagfuldt, nemt og lækkert.

photogrid_1522354820639

Frikadellerne kan også spises med gratineret grøntsager som tilbehør – en ret både børn og voksne elsker. Opskriften finder du her.

Min kartoffelsalat er baseret på stegte kartofler – det giver kartoffelsalaten et ryk op i et højre niveau end ellers, og jeg er vild med den lidt crunchy fornemmelse der blander sig med mayoens fede smag. Det er klart et plus for retten.

photogrid_1522354871587

Jeg synes frikadeller helst skal være rimelig neutrale i smagen, salt, peber og hakket løg er min favorit ingredienser til frikadellerne. Nogle bruger mel til frikadeller, men jeg synes faktisk at det giver mere mæthed og fylde at spække dem med havregryn – det trick lærte jeg tilbage i tiden af min farfar som generelt er genial i et køkken.

photogrid_1522354890328

Vil du hellere have pastasalat så har jeg tidligere lavet en opskrift på pikant pastasalat, den finder du her.

Frikadeller er klart en favorit hos de fleste børn og mine er ingen undtagelse i den sammenhæng. Hvis du har børn der ikke “kan lide” løg, kan de blendes inden de puttes i – så giver de også en bedre smag til kødet. Jeg plejer blot at hakke dem fint, det brokker pigerne sig aldrig over.

Du kan også tilføje lidt grøntsager i form af agurk og gulerødder som gnavegrønt eller en almindelig salat. Jeg glæder mig virkelig til majskolber er på market igen, så kunne det også være et godt indspark til retten, mums!

photogrid_1522354909635

Ingredienser:
Frikadeller:
500 gram hakket svinekød.
1 dl havregryn.
1 æg.
1 rødløg.
lidt mælk.
en ½ tsk salt.
en ½ tsk peber.
smør til stegning.

Kartofler:
Salt.
Peber.
Olie.
1 kilo små kartofler.

Dressing:
250 gram cremefresie.
2 spsk mayonaise.
En god håndfuld hakket purløg.

Fremgangsmåde:
1. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
2. Put kartoflerne i et fad med salt, peber og olie, fordel det godt på kartoflerne.
3. Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft. De skal gerne laves i god tid da de skal nå at køle ned. Kartoflerne skal bages i ovnen ca 35-45 minutter.
4. Mens kartoflerne er i ovnen starter du på frikadellefarsen – den har nemlig godt at at trække indtil frikadellerne skal formes og tilberedes.
5. Hak løget og bland alle ingredienser til frikadellefarsen. Hæld dog kun lidt af mælken i af gangen, til farsen har den rette konsistent.
TIP: Hvis farsen har været i fryseren og stadig er en smule frossent kan du lune mælken i microovnen og hælde henover det hakket svinekød, så er det rare at arbejde med.
6. Stil farsen på køl til du er klar til at lave frikadeller.
7. Form og læg frikadellerne på en middel varm pande med smeltet smør. husk at vende dem efter ca 4 minutter, men hold øje så de ikke får for meget.
8. Bland mayo, cremefresie og hakket purløg godt sammen og bland de afkølede kartofler i lidt efter lidt.

Den kolde kartoffelsalat serveres straks med frikadellerne.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske minifarsbrød med kartofler og tzatziki.