Bedstefars skæg kage.

Græske minifarsbrød med kartofler og tzatziki.

Menuen mandag stod på græske mini farsbrød med ovnbagte kartofler og masser af tzatziki. En virkelig lækker ret som bpde voksne og børn nød. Mine piger fik remolade til dyp i stedet for tzatziki – det ville Agnes hellere have og når den store ikke spiser tzatziki, så gør den lille søsterkopi heller ikke. Men hey, det går nok – resten af menuen faldt nemlig i virkelig god jord, Agnes spiste så mange kartofler at det var ligefør der ikke var nok, men vi gik alle mætte fra bordet.

photogrid_1522306044550

Hvis du hellere vil prøve en anden græsk ret, har jeg tidligere lagt en opskrift på græsk pita her på bloggen, den finder du her.

Græsk farsbrød har jeg ofte lavet som et stort farsbrød, men også med svinekød eller svine/kalvekød – begge dele er super lækkert. Hvis man gerne vil have lidt grønt til, er gulerødder og broccoli altid en succes herhjemme – de skæres i mindre stykker og sættes ind i ovnen med olie, salt og peber i ca 20 minutter.

photogrid_1522306106937

Du kan også overveje at lave en lasagne i stedet? Jeg smed en opskrift på græsk lasagne her på bloggen i mandags.

4 personer.
Forberedelsestid: 45 minutter.
Heraf arbejdstid: 15 minutter.

Ingredienser:

Kød:
400 gram hakket oksekød.
200 gram fetaost.
1/4 rød peberfrugt.
1 rødløg.
2 fed hvidløg.
Salt.

Kartofler:
Salt.
Peber.
Timian.
Oregano.
3 fed hvidløg.
Olie.
1 kilo små kartofler.

Tzatziki:
250 gram græsk yougurt.
1/2 agurk.
2 fed hvidløg.
Salt.
Olie.

photogrid_1522306000419

Fremgangsmåde:
1. Skær peberfrugt, løg og hvidløg til kødet i små stykker. Skær fetaosten i små stykker, hvis du ikke har købt den i tern. Jeg køber altid puck fetaost.
2. Bland peberfrugt, løg, hvidløg, fetaost og kød godt sammen og stil det på køl mens du fortsætter med punkt 3.
3. Gør kartoflerne klar. Vask dem grundigt og fjern eventuel jord og dårlige stykker. Skær kartoflen midt over, og i 4 stykker hvis de er for store.
4. Put godt kartoflerne i et fad med salt, peber, timian, oregano. Hak hvidløget og fordel det sammen med olie krydderierne på kartoflerne.
5. Sæt kartoflerne i ovnen 180 grader varmluft.
6. Form 6 små aflange farsbrød af kødblandingen. Drys lidt salt på toppen. Sæt dem i ovnen – de skal ca have 30 minutter.
7. Lav taziki, bland græsk yougurt, revet agurk (dræn den lidt for væske, lad dog en del væske blive i agurken) og presset hvidløg. Smag til med salt og lidt olie.

photogrid_1522306077716

Kartoflerne, farsbrød og tzatziki serveres straks efter tilberedning.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedstefars skæg kage.