One pot laks i hollandaise.

Bedstefars skæg kage.

Vi nyder ferien med kagebagning, hygge og masser af nærvær.

I dag har Agnes og jeg bagt en bedstefars skæg kage, den husker jeg tydeligt fra min barndom hvor min farmor ofte bagte den. Jeg elsker virkelig marengs og sammen med en lækker kage i bunden og jordbærsyltetøj er et stykke bare slet ikke nok.

photogrid_1522233514671

Vil du hellere bage noget andet? Så er en kanelsneglskage en idé – opskriften finder du her.

Ingredienser:

Kagen:
125 gram smør.
125 gram sukker.
4 æggeblommer.
2 dl hvedemel.
2 tsk bagepulver.
1/2 dl mælk.

Topping:
5 spsk jordbærsyltetøj.

Marengs:
3 æggehvider.
200 g sukker.

photogrid_1522233494473

Fremgangsmåde:
1. Fedtstof og sukker piskes sammen.
2. Æggeblommerne piakes i en ad gangen.
3. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med mælken.
4. Dejen fyldes i et fad. Jeg brugte et fad der ca har halv størrelse af en bageplade.
5. Kagen bages i 15 minutter ved 175 °C.
6. Mens kagen er i ovnen piskes æggehviderne stive.
7. 1 dl af sukkeret piskes i æggehviderne.
8. Resten af sukkeret vendes i marengsmassen.
9. Når kagen har bagt 15 minutter, tages den ud, og der smøres et tyndt lag syltetøj på den.
10. Marengsen fordeles over kagen, den bages i yderligere 15 minutter til den er helt sprød på toppen.

photogrid_1522233419769

Vil du hellere have en drømmekage med mandler? Så finder du opskriften her.

Hvad er jeres favoritkage, skriv gerne i kommentarfeltet eller på facebook og fortæl hvad i bedst kan lide ❤

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

One pot laks i hollandaise.