Græsk lasagne med feta og bechamel.

Påskehygge i Legoland.

Påskeroen sænker sig snart over det danske land, de fleste af os har en masse fridage, som i vores tilfælde skal nydes med familiehygge, bagning og afslapning på højt plan. Faktisk tror jeg ikke at vi skal lave ret meget andet end at gå rundt i nattøj hele dagen, spise kage til morgenmad og hygge med varme boller under dynen. Okay – de sidste 2 ting er Jesper sikkert ikke enig i, men stadig – det kunne være vildt hyggeligt og jeg får næsten altid lov at bestemme, hæhæ.

photogrid_1522183977518

Mandag og tirsdag har jeg været på arbejde mens Jesper og pigerne har haft påskeferie helt fra fredag. Jeg holder selv en fridag onsdag og så har vi alle påskedagene sammen hele familien, det bliver virkelig skønt!

I weekenden var der fuld fart på i vores lille hjem – vi havde nemlig endnu engang booket et hotel ophold midt i Legoland, på Hotel Legoland. Jeg ELSKER det sted! Det er totalt i børnehøjde, skønne værelser, legeområder om hvert et hjørne og temaområder der er gennemførte og skønne for børn. Vi har nu 2 gange boet på et Lego friends værelse – dem er pigerne vilde med, og ikke uden grund for de er virkelig fine. Jeg ville egentligt også gerne prøve nogle af de andre værelser, men prinsesseværelserne er bare ikke lige så seje ud fra billederne og resten er blandt andet ninjaværelser, Kingdom værelser og piratværelser – så med 2 piger er det nok bedst blot at holde os til Lego friends værelser, med mindre de udtrykker ønske om noget andet når de bliver ældre.

photogrid_1522184214480

I sådan et hotel ophold er der 2 x entre billetter til Legoland, en af de, i mine øjne, bedste forlystelsesparker i Danmark til mindre børn. Hvis jeg selv skal vælge tager jeg klart i Tivoli eller på bakken, men når man har små børn, er det ikke de vilde forlystelser der er i højsædet.

photogrid_1522183266228

I Legoland har de i år fået en ny forlystelse, Ørnen! Det er en rutschebane for de lidt mindre børn, men den er hurtig og forholdsvis vild. Agnes og jeg gik lidt rundt og kiggede på de forskellige forlystelser hvor hun pegede på kanoerne og sagde “den vil jeg gerne prøve”. Til de af jer der ikke kender Legoland er kanoerne en stille og rolig kanotur, som afsluttes af et fald med masser af vand ud over det hele, altså en klassisk forlystelse i de fleste forlystelsesparker. Jeg var lidt skeptisk, for Agnes hader virkelig at få vådt hår og så har hun indtil i weekenden mindet mest om hendes far, hvad angår rutschebaner og andre “vilde” ting. Jeg fortalte hende at man godt kunne blive våd, at den ville kilde i maven og at den var ret vild – men hun var helt sikker på at det ville hun gerne. Skæbnen ville så at mens vi stod i kø, var der en teknisk fejl og jeg måtte fortælle Agnes at vi var nødt til at vente, til den 3 åriges store irritation. Vi spiste lidt frokost og mødte en prinsesse. Prinsesserne går rundt overalt i Legoland og Agnes spotter dem på lang afstand, smider hvad hun har i hænderne og løber i lynets hast over til dem, hvor hun nærmest hopper i armene på dem. Jeps, det er mit tilbageholdende barn jeg snakker om, men det er altså noget helt andet når hun er på “ferie”.

photogrid_1522182886730

Vi gik videre i parken og Agnes fik øje på Ørnen, hvortil hun straks udbrød “DEN DER!!! Den vil jeg gerne prøve”. Man kunne nærmest se frygten i Jespers øjne da han hørte mig fortælle hende at det måtte hun gerne, hvis altså hun synes Kanoerne var sjov, for Ørnen ville være endnu vildere. Vi gik tilbage til Kanoerne og stod i kø. Jeg sørgede for at få Agnes flyverdragt helt ned om støvlerne og jeg gav hende hatten på. Til min store overraskelse begyndte barnet bare at skraldgrine efter faldet i kanoerne, og vandet generet hende på ingen måde. Wauw – slet ikke som sidste år hvor hun brød ud i gråd under en tur i frøhopperne, en forlystelse beregnet til helt små børn (90 cm+).

Nu var hun bare endnu mere opsat på at prøve Ørnen, og jeg fortalte Jesper at det var planen, hvilket man tydeligt kunne se på ham, ikke var en god ide. Jeg vurderede hurtigt at Jesper nok ikke synes det var en god ide, fordi han ikke selv turde, og ikke fordi Agnes var for lille, for hey – man skulle blot være 100 cm, og Agnes er 101, så det var vel ment to be? Nå men i hvert fald gjorde vi det – selvom Jesper ikke var enig. Vi stod i kø i knap en time.. Ja du læste rigtigt, en hel time! Men Agnes var ret ligeglad, hun dansede lystigt til musikken i køen og snakkede med de andre børn. Jeg fortalte hende løbende i køen at den ville kilde i maven, at den var endnu mere vild end Kanoerne men at den helt sikkert var sjov. Da vi kom helt op til Ørnen og det var ved at være vores tur blev Agnes vildt spændt, hun synes at den så så sej ud, og hun havde kigget på mange af de andre da den kørte. Jeg var helt rolig. Da vi sad i vognen kunne hun næsten ikke vente længere og rutschebanen skød os af sted. Hendes lille smil gik helt op til begge øre og hun grinede undervejs i rutschebanen. Vi fik 2 ture og så snart vi gik ud af rutschebanen nærmest skreg den lille stemme “mere mor, jeg vil prøve Ørnen igen!”.. Succes! Jeg forklarede dog Agnes at vi ikke kunne prøve den igen, fordi Ellie og far jo ventede på os og vi allerede havde været væk i en time – det forstod hun godt, så vi gik i stedet videre og fandt far og Ellie.

photogrid_1522183364398

Ellie og Jesper gik bare rundt, Ellie sov i hendes barnevogn og Jesper var utilfreds med at jeg havde taget Agnes med i Ørnen, så først da vi kom tilbage og han så Agnes glade ansigt og hørte hende fortælle lystigt om hendes gode tur i Ørnen gik det op for ham at det egentligt bare var hans egen manglende lyst til vilde forlystelser der spillede en rolle i situationen.

photogrid_1522183434028

Vi købte en candyfloss til Agnes og en omgang popcorn til Jesper og så prøvede Jesper og Agnes sørøverkopperne til Jesper var helt rundtosset og bedte mig overtage forlystelsen. Vi spillede nogle af de “tivoli spil” der var rundt omkring i Legoland, og vi vandt 2 store bamser.

Da Ellie vågnede gik vi tilbage til værelset med barnevognen og derefter gik vi hen for at prøve safarituren, toget og Agnes prøvede hoppefrøen, men denne gang med smil og grin i stedet for gråd som sidste år. Ellie der kun er 85 cm, ville også gerne prøve en del af forlystelserne, men hendes højde gjorde at hun i stedet måtte stå med Jesper eller jeg udenfor forlystelserne og kigge på. Hun måtte dog gerne prøve en del alligevel, safarituren, toget, himmeltoget, luftballonerne, Dublo forlystelserne og skydespillet var en stor succes for hende, næste år er hun forhåbentligt høj nok til at prøve liidt mere, Agnes er i hvert fald vokset 10 cm i løbet af det seneste år, så mon ikke Ellie også er i hvert fald 90 cm næste år? Det håber jeg!

Vi spiste aftensmad og gik tilbage på hotellet da parken var lukket. Jesper puttede pigerne mens jeg opholdte mig i fællesrummene, med min computer og bloggen. Jesper putter pigerne 6 ud af 7 dage – mens jeg derhjemme rydder op og gør rent, men på hotellet var jeg nødt til at finde noget andet at lave, og det blev så blogging – hvilket jeg på ingen måde brokker mig over, jeg elsker at blogge jo!

Søndag kan man hvis man har sæsonkort eller bor på hotellet komme ind i Legoland allerede klokken 9.00 – så vi prøvede igen en masse forlystelser, mange af de samme som dagen før, Ørnen, Kanoerne, Legotårnet, Laserskydning, hoppefrøen, toget, safaribilerne og Kålormen. Men i dag følte Jesper sig nødsaget til at vise sit mod, så han tog Agnes med i dragen ikke mindre end 2 gange! Wauw. Alt i mens prøvede Ellie og jeg sørøverkopperne.

Vi sluttede vores Legolandstur af med et skønt besøg i Atlantis, en “forlystelse” med et kæmpe akvarium og flere små. Derefter gik turen mod Esbjerg da klokken var 13.00 – pigerne sov i bilen på vej hjem og da vi nåede til Esbjerg kørte vi rundt og kiggede på huse, mens pigerne sov i bilen. Vi fik handlet da de vågnede og da vi kom hjem satte jeg en græsk lasagne i ovnen.

photogrid_1522184259545

Vi har haft en helt igennem fantastisk weekend og jeg glæder mig til en masse dejlige fridage i de kommende dage med mine piger og min fantastiske mand. <3

De varmeste blogger hilsner

Michelle Elbæk Jensen.

 

Sidste år da vi var afsted, skrev jeg selvfølgelig også om turen, det indlæg kan du finde her ❤

2 kommentarer

 • Elsker flyverdragterne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hashtagmor

   hahaah tusind tak! Altså jeg er også vild med dem. Egentligt er de begge Agnes, men fordelen ved pseudotvillinger er også at de kan passe det samme tøj, så jeg behøvede kun tage en enkelt flyverdragt med hjem fra vuggestuen. Vi har nemlig en ekstra herhjemme 🙂

   De varmeste hilsner
   Michelle Elbæk Jensen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk lasagne med feta og bechamel.