Madplan 25.03.2018.

Græsk lasagne med feta og bechamel.

Søndag aften stod menuen på en græsk lasagne – den smagte vildt lækkert og var fyldt med god smag. Jeg elsker at ekspermentere i køkkenet og da jeg lå og kiggede tidligere opskrifter igennem faldt jeg over min mexicanske lasagne og tænkte at en græsk version da også kunne være lækker!

photogrid_1522092168830

Vil du hellere smage den mexicanske variant, så finder du opskriften her.

Hvem elsker ikke den skønne smag af pasta, tomatsovs, bechamelsovs og nu også med feta og et græsk twist i form af kalve/svinekød og lækre grøntsager? Jeg gør ihvertfald! Bedst af alt er at der også var rester til madpakken i 2 (!!!) dage – virkelig skønt.

photogrid_1522092206825

Børnene er også vilde med lasagne, både min almindelige lasagne, den græske og den mexicanske variant – så tøv ikke med at kaste jer ud i denne opskrift, trods små eller store børn.

photogrid_1522092114889

Vil du hellere have en klassisk lasagne? Så finder du opskriften her.

Jeg har skrevet en opskrift til jer herunder, og jeg håber at i vil nyde den ligeså meget som jeg!

photogrid_1522092145276

4 personer.
Forberedelsestid: 50 minutter.
Heraf arbejdstid: 20 minutter.

Ingredienser:
Kødsovs:
1/2 aubergine.
1/2 rød peber.
3 gulerødder.
1 rødløg.
3 fed hvidløg.
1 dåse hakket tomat.
1 boullionterning.
500 gram hakke kalv/svinekød.
5 dl mælk.
Salt.
Peber.

Bechamelsovs:
En god skive smør.
2 spsk mel.
2 tsk muskatnød.
150 gram mozerella.
2 spsk rasp.
Mælk (ca 5 dl).

Derudover:
500 gram pasta.
200 gram fetaost.

photogrid_1522092056762

Fremgangsmåde:
1. Hak alle grøntsagerne.
2. Steg kødet. Tilsæt grøntsagerne og rør godt rundt.
3. Tilsæt hakket tomat, boullion og mælk. Smag til med salt og peber og lad sovsen simre mens du laver bechamelsovs.
4. Tænd ovnen på 180 gram varmluft.
5. Smelt smøret til bechamelsovsen i en gryde – rør melet i. Tilsæt mælk lidt af gangen, pas på det ikke klumper! Når sovsen har den rette konsistens tilsættes muskatnød og ost.
6. Find et stort ildfast fad – start med kødsovs, smuldre lidt fetaost ovenpå, læg et lag pasta, put lidt bechamelsovs ovenpå – fortsæt med kødsovs, feta, pasta, bechamel, kødsovs, feta, pasta, bechamel og afslut med en masse bechamelsovs. Drys med lidt rasp.
7. Sæt din lasagne i ovnen ca 30 minutter.

Server gerne med en lækker græsk salat (tomat, agurk, rødløg, fetaost og olie), et lækkert flute og en masse tzatziki.

Velbekomme.

De varmeste blogger hilsner
Michelle Elbæk Jensen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan 25.03.2018.